Iskrin dvojac sjajan u Švedskoj

Sjajno krenuli u novu sezonu

Iskrin dvojac sjajan u Švedskoj

S. Mlaćo

Nogometaši Iskre, trenutno lideri Druge lige FBiH grupa Zapad, u nastavku drugog dijela sezone će biti veoma oslabljeni.

Naime, Plavi sa Jaklića ostali su bez kapitena Ahmeda Omerinovića, te najboljeg strijelca kluba Eldara Omerinovića.

Ova dvojica braće svoj nogometni put nastavili su u Švedskoj, tačnije trećeligašu Angebacku. Čelni čovjek ovog kluba je ambiciozni Bosanac Reuf Jahić, dok je glavni trener nekadašnji selektor mlade i olimpijske reprezentacije naše zemlje iskusni Šener Bajramović.

Angeback je sjajno krenuo u novu sezonu, a potvrdili su to jučerašnjom pobjedom od 3:0 nad Karstadom. Eldar Omerinović je postigao dva pogotka, a jedan Hamdija Džaferović, također nogometaš sa ovih prostora. Društvo im još čine i Anel Alibašić te Mirza Bašić. Alibašić je nastupao i za sarajevski Željezničar, dok je Bašić bio velika nada bordo tima.

"Pohvalio bih predsjednika Reufa Jahića, te Upravu koja nas je primila savršeno. Lako smo se dogovorili oko uslova, a isto tako najveća zahvala pripada šefu Šeneru Bajramoviću bez kojeg ništa ovo ne bi bilo moguće. Postigao sam četiri pogotka u tri utakmice, prezadovoljan sam treninzima i radom našeg trenera Šenera Bajramovića. Za mene je ovo stanica više i moje je da se nadam pozivu u reprezentaciju BiH", kazao je Eldar Omerinović, dojučerašnji član bugojanske Iskre.

Eldar Omerinović je bio i najbolji strijelac Omladinske lige BiH grupa Centar, a riječi predsjednika Jahića na prošloj utakmici dovoljno govore sve.

"On je postigao dva pogotka u deset minuta. Izgledao je kao Zlatan Ibrahimović i ja nisam mogao vjerovati svojim očima", kazao je Jahić za švedske medije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi