Rakitića pitali za koga će danas navijati: "Volio bih da Morata zabije četiri gola..."

Oprostio se od dresa reprezentacije

Rakitića pitali za koga će danas navijati: "Volio bih da Morata zabije četiri gola..."

E. Čaušević

Hrvatska i Španija igraju danas utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva.

Utakmica ovih reprezentacija igra se od 18 sati na Parken stadionu u Kopenhagenu gdje nas sigurno očekuje dosta uzbuđenja u borbi za četvrtfinale.

Hrvati i Španci nisu oduševili fudbalsku javnost svojim igrama u grupnoj fazi, ali su se pobjedama u posljednjem kolu uspjeli plasirati dalje.

Sigurno je da će obje selekcije danas dati maksimum da prođu dalje, a prema kladionicama Španci u utakmicu ulaze s ulogom favorita.

Pred ovaj meč oglasio se i bivši reprezentativac Hrvatske, Ivan Rakitić, kojem su novinari postavili zanimljivo pitanje.

Naime, Rakitić je ostavio dubok trag u selekciji Hrvatske, a pitali su ga za koga će navijati danas s obzirom da je u braku sa Španjolkom. No, njegov odgovor na to pitanje bio je itekako jasan.

Oglasi

Raktić je priznao da je razgovarao s Alvarom Moratom pred ovaj meč koji se našao na meti žestokih kritika i prijetnji smrću zbog loših partija u grupnoj fazi.

"Nadam se da će zabiti četiri gola kako bi ušutkao kritičare, ali da izgubi 5:4", rekao je Raktić i dodao.

"Da bih mogao nastaviti ulaziti u svoju kuću, ne smijem biti u potpunosti iskren. Puno sam pričao s bivšim saigračima iz hrvatske reprezentacije, ali i s Laporteom i Moratom i srce mi je malo napuklo. Naravno da želim da Hrvatska pobijedi, ali uvijek imam i samo najbolje želje za reprezentaciju Španije".

Podsjećamo, utakmicu između Hrvatske i Španije sudi turski sudija Cuneyt Cakir, a njegovi pomoćnici su Bahattin Duran i Tarik Ongun, dok je četvrti sudija Andreas Ekberg. U VAR sobi će biti njemački sudija Bastian Dankert.

Također, imate još uvijek vremena da se kladite na ovu utakmicu. Kladionice su mnogo više na strani Španije, a ukoliko vjerujete u pobjedu Hrvatske onda ove kvote morate iskoristiti.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Kladionica MaxBet je u svojoj ponudi spremila kvote za meč Hrvatske i Španije, a možete ih pogledati OVDJE.

MaxBet možete da pratite putem zvaničnog Facebook profila, ali i na Instagramu.

Top Komentari

Robijasi_It
Po kojim osnovama je on hrvat.on je stanje.jer lik je rođen u njemackoj roditelji mu iz centra Bosne kod Žepča ma kako je on hrvat jebwm ga zuta
10 3
Zgembic
Gazi skutorsko smece ****m li vam kamenjar.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi