Izgleda kao FIFA, ali stvarno nije: Ovako je danas izgledao TV prenos utakmice Liverpool - Newcastle

Revolucija prenosa

Izgleda kao FIFA, ali stvarno nije: Ovako je danas izgledao TV prenos utakmice Liverpool - Newcastle

E. Škorić

Čini se da stiže revolucija u televizijskim prenosima sportskih događaja.

BT Sport je u svoju ponudu uveo uslugu "Matchday Experience", a zahvaljujući njoj navijači mogu da gledaju utakmicu na način koji nalikuje popularnim video igrama PES-u ili FIFA-i.

Igrači su potpisani, a na ekranu je radar i statistika se neprestano prati. Ovaj program je BT Sport svojim gledateljima predstavio još u februaru, a dostupan je na Smart TV uređajima, pametnim telefonima, tabletima i konzolama.

U početku je gledanje događaja na ovaj način bilo moguće samo na Apple uređajima, ali projekt se već razvija za Android. Cordbusters.co.uk najavljuje da će u budućnosti sve ove opcije biti dostupne samo na uređajima s Android softverom.

Što je uključeno u "Matchday Experience"? Prije svega, "način rada menadžera" u kojem prenos sliči FIFA-inoj igri ili igri Football Managera . Igrači na terenu su potpisani, a na dnu ekrana nalazi se radar koji prikazuje položaj igrača na terenu. Sustav izračunava statistiku uživo, mjeri i, na primjer, brzinu kojom je lopta letjela nakon udarca.

BT Sport nudi i način praćenja utamice od 360 stupnjeva, u kojem utakmicu možemo gledati s jedne kamere, ali možemo vidjeti cijeli teren. Postoji i način "Gledajte zajedno" u kojem je zaslon podijeljen u dva dijela. Na jednom od njih gledamo utakmicu, a na drugom vidimo prijatelje koji također gledaju isti događaj.

Oglasi

Korištenjem pametnog telefona navijači mogu koristiti i mogućnost "preseljenja" iz svoje sobe na stadion i virtualnu šetnju po objektu svog omiljenog kluba. Ovisno o klubu, to su svlačionice, muzej ili tunel koji vodi do terena.

"Željeli smo stvoriti nešto što će koristiti tehnologiju proširene stvarnosti kako bi gledateljima pružilo dodatne informacije, a da ne moraju koristiti drugi zaslon", rekao je ispred BT Sporta Jamie Hindhaugh za TechRadar.

BT Sport je televizija dostupna u Velikoj Britaniji i Irskoj. Emitira Premier ligu , FA kup, utakmice Lige prvaka , ragbi mečeve, boks i mnogo drugog sportskog sadržaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sutra će na ovaj način gledatelji BT Sporta koji se pretplate na posebnu uslugu moći da uživaju u okršaju Leedsa i Manchester Uniteda, koji garantuje sjajan meč i veliki broj golova. MaxBet kladionica nudi mogućnost klađenja na pogotke, ali i na mnoge druge opcije. Opširnu ponudu pronađite OVDJE. MaxBet kladionicu također možete da zapratite na Facebooku i Instagramu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

WOLF20
Glupost
5 2
Asprilla
Gdje ovo sve ide?? Svu čar sporta ubijaju
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi