Iznervirani navijač ubio rođaka zbog poraza u derbiju

Nevjerovatne scene iz Argentine

Iznervirani navijač ubio rođaka zbog poraza u derbiju

M. Šljivak

Fudbal je do pojave ogromnog novca i bogataša koji su pokvarili dobar dio ljepote ovog sporta ludim trošenjem novca, bio više od igre.

Prava je rijetkost vidjeti istinske navijače koji vole tim bez obzira u kojem rangu igrao, ali srećom, još uvijek postoje i navijači koji su uvijek uz svoj tim.

Jedna od liga u kojoj novac ne znači ništa je argentinska. Velikani iz ove zemlje često vode velike bitke na terenu, kako za titulu, tako i za opstanak, a uvijek su s tribina nošeni zaista velikom podrškom.

Ipak, često se dese i tragedije zbog poraza voljenog kluba. Tako je bilo i prošle sedmice kada je maloljetni navijač (17), zbog poraza svog Newells Old Boysa od Rosarija, ubio rođaka iz pištolja, a jedna žena je ranjena.

Navijač je bio veoma iznerviran zbog poraza od 3:1. Uzeo je pištolj, počeo je pucati nasumično, a njegov rođak je smrtno stradao.

Policija je srećom brzo reagovala i zaustavila je njegovo krvoproliće i on će vjerovatno ostatak života provesti u zatvoru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi