"Moja djeca navijaju za Portugal, moram im reći da tata igra za Belgiju"

Reprezentativac Belgije

"Moja djeca navijaju za Portugal, moram im reći da tata igra za Belgiju"

E. Škorić

U jednom od najzanimljivijih parova osmine finala Evropskog prvenstva sastaju se Portugal i Belgija.

Obje reprezentacije imaju veliki broj vrhunskih nogometaša i ogromne ambicije na Euru, no jedna od njih morat će da se možda i prerano oprosti od turnira.

Iskusni belgijski defanzivac i stoper Benfice Jan Vertonghen u Portugalu je već godinu dana. Tvrdi da su njegova djeca počela podržavati Portugal...

"Moja djeca su u školi u Lisabonu i tamo, kao i svi ostali, moraju podržavati portugalsku reprezentaciju. Moram im objasniti da će tata igrati protiv Portugala. Mislim da nisu dobro razumjeli", kazao je Vertonghen.

Za 34-godišnjeg bivšeg igrača Tottenhama duel s Portugalom je poseban.

"S Belgijom sam protiv Portugala odigrao prvu i stotu utakmicu. Čini se da je ta nacija zajednička nit moje karijere. Bit će ovo posebna utakmica za mene".

Oglasi

"Očito da rivala znam bolje nego neki drugi iz Belgije jer sam proveo godinu dana u Portugalu. Za mene će ovaj meč biti posebniji od mojih saigrača".

Bio je pun riječi hvale za Portugal. "Imaju sjajne igrače već godinama, predvođene Ronaldom. Njihovi igrači igraju u najvećim ligama i klubovima i osvajaju naslove. To je vrhunski tim koji se vremenom gradio. Što se Portugala tiče, to je fantastična zemlja sa srdačnim ljudima. U nekoliko mjeseci sam stvorio veliki broj priajteljstava", dodao je.

U nedjelju od 21 sat sastaju se Belgija i Portugal, a Vertonghenu će ovaj u Sevilli biti 130. meč u dresu Belgije. Pobjednik ovog duela sastat će se u četvrtfinalu s Italijom, koja je sinoć nakon produžetaka pobijedila Austriju.

Lukaku tvrdi da mu Ronaldo treba zaviditi u dvije stvari

Uoči utakmice koja se igra u nedjelju za medije je govorio Lukaku, a neka poređenja s Ronaldom je bilo nemoguće izbjeći.

Belgijanac i Portugalac se bore za titulu najboljeg strijelca Eura. Napadač Intera ne krije da bi volio imati neke osobine od najpopularnijeg igrača današnjice.

"Ronaldovi rekordi? Ako ih ko može oboriti, onda je to on. Naklon zbog toga, posebice ako se uzme broj godina u kojim ih dobar."

"Volio bih imati njegovu jačinu šuta i njegov dribling, dok bi on trebao biti ljubomoran na moju snagu i završnicu", rekao je Lukaku.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Nakon grupne faze Ronaldo je zabio pet, a Lukaku tri gola. Već u prvoj rundi nokatu faze jedan od njih će se oprostiti od Eura.

MaxBet nudi mogućnost klađenja na ovaj meč i brojne opcije. MaxBet pratite na Facebooku i Instagramu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi