Joao Felix objasnio kako se pravilno izgovara njegovo ime i prezime: "Svi griješe već godinama"

Kaže da samo u Portugalu ispravno to izgovaraju

Joao Felix objasnio kako se pravilno izgovara njegovo ime i prezime: "Svi griješe već godinama"

E. Čaušević

Joao Felix je u zimskom prelaznom roku napustio Atletico Madrid i stigao je na posudbu u Chelsea do kraja sezone, te se nada da će Plavci otkupiti na kraju njegov ugovor. Felix je jučer imao zanimljiv nastup na press konferenciji i objasnio je konačno svima kako se pravilno izgovara njegovo ime i prezime.

Chelsea igra večeras na svom terenu protiv Borussije Dortmund revanš utakmicu osmine finala Lige prvaka, te je na Stamford Bridgeu jučer održana press konferencija na kojoj se pojavio i Joao Felix.

Plavci su u prvoj utakmici koja se igrala u Dortmundu prije tri sedmice poraženi s minimalnih 1:0 i jasno je da Chelseaju neće večeras biti nimalo jednostavno da dođe do preokreta i plasmana u četvrtfinale ovog takmičenja.

Joao Felix je govorio o večerašnjem okršaju u Londonu, ali je imao i zanimljivo pitanje jednog od novinara.

Nedavno se Portugalac žalio da u Englekoj ne izgovaraju pravilno njegovo ime i prezime, a upravo to je bila jedna od tema na jučerašnjoj press konferenciji londonskog kluba.

Jedan od novinara pitao je Felixa kako se pravilno izgovara njegovo ime i prezime, te je on to objasnio i poručio da jedino u Portugalu to rade ispravno.

Oglasi

"Žoao Felix je pravilno izgovaranje mog imena. U Engleskoj govore da sam Filix, to su radili i u Španiji. Samo u Portugalu to rade ispravno. Ne znam zašto griješe mislim da nije teško to pravilno izgovoriti. Da, ispravno je Žoao Felix", rekao je igrač Chelseaja.

Novinar ga je potom pitao da li mu smeta što već toliko godina igranja u Španiji i sada u Engleskoj izgovaraju pogrešno njegovo ime i prezime, a on je dao jasan odgovor.

"Ne. Zaista me nije briga zbog toga", kratko je dodao Portugalac.

Utakmica između Chelseaja i Borussije Dortmund igra se od 21 sat na Stamford Bridgeu, a već su poznate i kvote za ovaj meč.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kvote za revanš meč osmine finala Chelsea - B. Dortmund možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi