Još jedna fudbalska donacija Mozzarta

Nove trenerke za BFK SImm Bau

Još jedna fudbalska donacija Mozzarta

Sponzorski tekst

Pretpionirima i pionirima Bosanskog fudbalskog kluba „Simm Bau“ kompanija Mozzart donirala je novu opremu kako bi im pružila podršku u razvoju mladih talenata. U klubu, koji je osnovan 1975. godine u selu Kosova pored Maglaja, vrijedno treniraju i takmiče se talentovani fudbaleri svih generacija. Sa brojnih takmičenja, održanih širom BIH, do sada su se uvijek vraćali sa osvojenim peharima i medaljama.

-Oprema koja nam je stigla mnogo je kvalitetnija od one koju smo ranije imali. Svi su ovu donaciju dočekali s radošću, veoma su bili iznenađeni. Saradnja sa Mozzartom veoma nas je obradovala i hvala im na ovom gestu- kaže Arnel Alić, član uprave BFK Simm Bau.  

Osim pretpionira i pionira, klub ima i selekcije kadeta, juniora i seniora, koje ukupno broje oko 100 članova. Najmlađi članovi takmiče se u ligi Zeničko-dobojskog kantona. 

Opis nije dostupan.

U Maglaju postoji Škola fudbala u kojoj pjetlići uče prve fudbalske poteze, a zatim se pridružuju BFK „Simm Bau“. Želja im je, kako kažu, da omasove redove najmlađih igrača i da zaigraju na nivou Federacije, a da kadeti, juniori i seniori počnu da se takmiče u Premijer ligi BIH. Iz redova ovog kluba potekao je i reprezentativac BiH Aldin Spahić.

Opis nije dostupan.

Klub se većinski samostalno finansira, te kroz naplatu članarina, a pomoć dobijaju od općine i Kantona kroz razne projekte. Vrijedna pomoć im je i donacija opreme iz Mozzarta -kompanije koja uvijek rado podržava mlade i perspektivne sportiste. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Opis nije dostupan.

-Prilikom uručenja donacija, trudimo se da pomognemo razvoj klubova bez obzira na to iz kojeg su mjesta i u kojem se rangu takmiče. Posebno smo srećni kada naša donacija dođe u sportske kolektive koji posvećeno rade sa najmlađima i trude se da napreduju u svom sportu- kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzart-a.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.