Jose Mourinho dočekao svojih pet minuta: Volio bih raditi ono što rade Jurgen i Pep
Portugalski stručnjak se tokom ljeta vraća na posao. Ipak, još nije poznato koji klub će predvoditi (Foto: EPA)

Komentarisao kolege

Jose Mourinho dočekao svojih pet minuta: Volio bih raditi ono što rade Jurgen i Pep

M. Šljivak

Jose Mourinho bez posla je od kraja prošle godine.

U decembru 2018. godine Posebni je dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda. Nije želio odmah da se prihvati nekog novog posla, već je odlučio da sačeka ljeto, kada će se vratiti trenerskim obavezama.

Ipak, Portugalac nije daleko od fudbala. Stručni je konsultant na nakoliko televizija, a sinoć je imao zanimljiv komentar o nekadašnjim rivalima iz engleske Premier lige, Jurgenu Kloppu i Pepu Guardioli.

Mourinho je nekadašnje rivale malo i 'bocnuo', a posebno Kloppa.

"Volio bih otići u klub u kojem bih, kao što to recimo rade Jurgen i Pep, imao mogućnost da dovedem igrače koje želim. Ako pogledate sastav Liverpoola koji počinje meč (protiv Barcelone), koliko ih je bilo tu prije njega? Također, kada Pep nije zadovoljan sa odbranom, tokom ljeta dovede četiri nova igrača koja želi. Eto vam primjer Claudija Brava. Nije bio zadovoljan njim i odmah je doveo Edersona", rekao je Mourinho.

Zatim je nastavio govoriti o trofejima...

"Jurgen je već tri i po godine u klubu, a nije osvojio ništa. Ipak, još uvijek ima povjerenje i uslove da ide naprijed. Ove sezone su imali veliku šansu da po prvi put osvoje titulu u Premiershipu. Zato ja neću ni počinjati pregovore sa klubovima koji pred mene ne stave jasne ciljeve", dodao je Mourinho.

Mourinho je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri pored Manchester Uniteda još trenirao Benficu, Uniao de Leiru, Porto, Chelsea, Inter i Real Madrid, a sada se povezuje sa mnogobrojnim klubovima.

Među kandidatima za njegove usluge nalaze se Celtic, Inter, Roma, PSG, Lyon...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi