Jose Mourinho je sinoć prevario cijeli svijet, ali to je jednostavno on

Zbog pitanja o Dybali

Jose Mourinho je sinoć prevario cijeli svijet, ali to je jednostavno on

E. Škorić

U Budimpešti se od 21 sat igra finale Evropske lige između Rome i Seville.

Najneizvjesniji bio je nastup Paula Dybale u timu Rome za veliko finale, ali Argentinac se "nekim čudom" našao u startnoj postavi Vučice.

Otkako je povrijedio zglob protiv Atalante 24. aprila, Dybala je propustio dosta utakmica za svoj tim, ali je večeras u najvažnijoj ipak od prve minute na terenu.

Mnogi su ostali zatečeni kada su pročitali sastav i uvidjeli da je u timu Dybala.

Jose Mourinho je, čini se, stigao sve da prevari. Portugalac je sinoć na press konferenciji na pitanje o Dybali rekao da će igrati 20-30 minuta, međutim on je jednog od najboljih igrača odmah poslao na teren, jer je očigledno spreman.

Lukavi Portugalac očito je želio sakriti i od novinara i od Seville informaciju da je Dybala spreman. Andalužani su bili spremni na to da će igrati tek u nastavku meča, pa vidjet ćemo da li će im ova taktika Mourinha poremetiti planove.

Oglasi

Sastavi timova:

Sevilla: Bounou; Jesús Navas, Badé, Gudelj, Alex Telles; Fernando, Rakitić; Ocampos, Óliver Torres, Bryan Gil; En-Nesyri

Roma: Rui Patrício; Mancini, Smalling, Ibanez; Zeki Çelik, Cristante, Matić, Spinazzola; Dybala, Pellegrini; Abraham

Mourinhova Roma je prošle godine osvojila Konferencijsku ligu, ove želi napraviti iskorak u Evropi i osvojiti trofej Evropske lige, iako je Sevilla tim koji se navikao na osvajanje ovog trofeja.

Ovo bi mogla da bude i jedna od posljednjih utakmica Mourinha na klupi Rome jer se spominje da će od naredne sezone sjediti na klupi bogatog PSG-a, iako on to odbija potvrditi.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sve kvote i za sve utakmice pronađite na sajtu Volcanobet kladionice.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi