Mourinho im 'pije krv na slamku': Nije ih sinoć javno imenovao, ali svi znaju o kome govori

Mourinho im 'pije krv na slamku': Nije ih sinoć javno imenovao, ali svi znaju o kome govori

E. Škorić

Jose Mourinho naciljao se na rivale iz Serije A Juventus i Lazio nakon što je u četvrtak njegova ekipa proslavila plasman u četvrtfinale Evropske lige.

Roma je remizirala 0:0 kod Real Sociedada u uzvratnoj utakmici osmine finala, pobijedivši ukupnim rezultatom 2:0. Tim koji je pod Joseom prošle sezone osvojio Konferencijsku ligu, sada je među osam najboljih u Evropskoj ligi, a danas od 13h sazant će rivala u borbi za polufinale.

Drugo po redu UEFA-ino takmičenje ima itekako kvalitet i važnost, pa su pored Rome tu još i Manchester United, Bayer Leverkusen, Juventus, Sevilla, Feyenoord i Royale Union SG. Ispali su neki od favorita kao što je Arsenal.

Govoreći za Sky Sport Italia nakon utakmice, Mourinho nije mogao odoljeti da se indirektno ne osvrne na Juventus, koji je također prošao protiv Freiburga, tvrdeći da im nije trebalo dopustiti da se presele u Evropsku ligu nakon što su eliminisani iz grupne faze Lige prvaka.

Ipak, izravno je spomenuo Lazio, koji je u četvrtak poražen od AZ Alkmaara s 2:1, izgubivši ukupnim rezultatom 4:2 i ispali su iz Konferencijske lige.

"Nije me briga za žrijeb, tamo ima ekipa koje po mom mišljenju ne bi trebale biti tamo, jer ko god ispadne u svom takmičenju, on mora da ide kući", rekao je Jose Mourinho, dodavši:

Oglasi

"Ako pobijedi momčad koja je ispala iz Lige prvaka, to mi ništa ne znači jer smo tu od početka".

Mnogima je odmah bilo jasno da se ovo odnosilo na Juventus, koji je prethodno igrao grupnu fazu Lige prvaka, pa takmičenje nastavio u Evropskoj ligi.

"Lazio? Neće imati treće takmičenje za igrati", našalio se Portugalac na račun gradskog rivala, koji je prethodno ispao iz Evropske lige, a evo sada i iz Konferencijske lige.

Roma je morala igrati pod pritiskom protiv Sociedada, suočena s 19 šuteva domaćih, dok je Roma imala samo 24 posto posjeda.

"Nakon prve utakmice, domaća momčad riskira sve i čini sve što je moguće", rekao je Mourinho. “Sve su napravili uz podršku sa stadiona, ali dečki su danas imali sve, ambiciju za postizanje pogotka u prvih 15-20 minuta gdje smo dominirali i pritiskali, zatim smo dobro kontrolirali kontru. Nikada nismo prestali tražiti gol, čak ni kad su Abraham i El Shaarawy izašli. Čestitam dečkima, to je njihova zasluga. To je vrlo jaka Evropska liga, eliminirali smo dva kvalitetna protivnika i mi smo u četvrtfinalu s mnogim ekipama najviše razine."

Mourinho je uživao u puno uspjeha u Evropi, osvojio je dvije Lige prvaka, dvije Evropske lige i prošlogodišnju inauguralnu Konferencijsku ligu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Njegova Roma u nedjelju igra jednu od najtežih utakmica sezone, pošto će odmjeriti snage s gradskim rivalom Lazijom. Kvote za ovaj meč već danas provjerite na stranici Volcanobet kladionice

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PapaK
Znaci, Feyenoord je sinoc odigrao jednu od najboljih utakmica otkad ih pratim, doslovno pregazio Shakhtar sa 7-1, nijedan clanak o njima. Ali zbog toga drkate o Kardasijan i koga je ona slikala na stadionu. Fuj, seljacine nenormalne.
2 0
vence
Kolike komplekse frajer ima od Juventusa to nije normalno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi