Joshua Kimmich ide stopama Alabe? Želi ogromno povećanje, ima posebne uslove za Bayern

Kimmich želi da bude dodatno nagrađen

Joshua Kimmich ide stopama Alabe? Želi ogromno povećanje, ima posebne uslove za Bayern

Sponzorski tekst

David Alaba je od Bayerna tražio enormno visoku platu, odnosno povišicu koja bi ga učinila najplaćenijim igračem minhenskog kluba, ali u redovima aktuelnog evropskog i njemačkog prvaka nisu bili spremni za takav dogovor.

Stoga je, poznato vam je to, Alaba odlučio da napusti Bayern i od ljeta će biti stanovnik vjerovatno Madrida ili Barcelone, ali Bayern je pokazao da je "klub veći od igrača". Međutim, čini se da stopama Alabe ide i Joshua Kimmich, po mnogima trenutno najbolji veznjak svijeta.

Njemačkog reprezentativca, prema pisanju Bilda, više ne zastupa agencija "fair-sport GmbH" koja je bila odgovornoa za njegove ugovore i poslove s Bayernom, pa će se sada nogometaš sam pozabaviti ugovorom koji ima. Želi da ga produži i da zarađuje daleko više u odnosu na trenutni.

Njemački Bild tvrdi da je Kimmich spreman da Bayernu saopšti kako želi iamti jednaku platu kao njegov saigrač i prvi strijelac kluba Robert Lewandowski. Kimmich doduše ima pravo da zahtijeva više. Ove sezone je jedan od ključnih igrača Bayerna i na 21 bundesligaškoj utakmici dao je 2 gola uz 10 asistencija, a u Ligi prvaka je na sedam utakmica dao jedan gol uz četiri asistencije.

26-godišnjak želi što duže ostati u Bayernu i unatoč dugom trajanju trenutnog ugovora s klubom, koji vrijedi do kraja juna 2023. godine, želio bi produžiti ugovor i, što je još važnije, promijeniti njegove uslove. Na popisu igrača s najviše zarade u Bundesligi, objavljenom u martu ove godine, Kimmich se čak ne pojavljuje među prvih pet igrača.

Lewandowski mjesečno bez poreza zarađuje 1,7 miliona eura, a toliko ili malčice manje ima Manuel Neuer. Više od Kimmicha imaju i Leroy Sane, Thomas Muller, Lucas Hernandez.

Oglasi

Kimmichov plan je da čelnicima Bayerna kaže kako je postao jedan od najvažnijih igrača Bayerna i kako na osnovu svega što radi, ali i velike lojalnosti ima potpuno pravo da bude plaćen poput Lewandowskog, Neuera ili pak Mullera.

O napuštanju agencije koja se brinula za njegovu karijeru, Nijemac je rekao: "Ovo je odluka koju sam samostalno donio prošle godine. Uvjeren sam da se mogu predstavljati na najbolji mogući način".

Kimmich je ponikao u Stuttgartu, odakle je otišao u Leipzig, pa se vratio, da bi u ljeto 2015. godine za oko 8,5 miliona eura potpisao za Bayern. Tada je Karl-Heinz Rummenigge uvjeravao sve da je to previše novca, no ispostavilo se to najboljom investicijom njemačkog velikana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je ispao iz Lige prvaka unatoč pobjedi u Parizu nad PSG-om u utorak, ali i dalje je lider u Bundesligi. Ima sada važan meč u Wolfsburgu, koji se igra već sutra, a sjajne kvote i veliku ponudu pronađite u MaxBet kladionici i obavezno ostavite Vašu okladu OVDJE! Ne zaboravite MaxBet zapratiti na Instagramu i Facebooku.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Znači ovi igrači su uzeli furseta što naš narod rekao. Pa druže ćao i ti i Alaba, čuj oni postavljaju uslove nekom da bi produžili ugovor. Treba ti biti čast ako ti Bayern uopšte ponudi produženje saradnje.
4 10
Tz_Niko75
Svaka cast za ovaj potez Kimicha. Isto je uradio i onaj belgijanac iz Citty. Treba odstraniti Menadzere, nehl****re koji su digli cijenu u nebesai kvare Fudbal.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi