Vidjeli ste Kimmichovu majstoriju u Frankfurtu? Priznao je da su kreatori ove ideje Dino i Toni

Lukavo, nema šta

Vidjeli ste Kimmichovu majstoriju u Frankfurtu? Priznao je da su kreatori ove ideje Dino i Toni

E. Škorić

Nogometaši Bayerna u petak su deklasirali Eintracht u Frankfurtu sa 6:1 na otvaranju nove bundesligaške sezone.

Iako su ostali bez Roberta Lewandowskog, teško da će Bavarci imati dostojnog rivala u borbi za još jednu titulu u Bundesligi. Na gostovanju u Frankfurtu pokazali su koliko mogu i već sada im mnogi čestitaju na tituli, što zaista i ima smisla.

Iako se radi o prvom kolu, jasno je da će ovu mašineriju teško zaustaviti. A prvi gol u novoj sezoni Bundeslige zabio je Joshua Kimmich nakon samo četiri minute.

Iznenadio je golmana Kevina Trappa i sa 30-ak metara direktno iz slobodnjaka gađao prema golu i pogodio.

Jasno je da je dim od bakljade oko gola Eintrachta zasmetao iskusnom golmanu, ali ipak njemački Bild donosi priču o kreatorima ove lukave ideje.

Navodno je sve isplanirano dosta prije, a za sve su zaslužni pomoćni trener Juliana Nagelsmanna Dino Toppmoller i trener golmana Toni Tapalović, koji su prethodno analizirali ovakve situacije i Kimmichu objašnjavali da se ne libi šutirati iz daljine iz slobodnih udaraca.

Oglasi

"Vježbali smo bočne slobodne udarce. Dino Toppmöller je rekao: 'Možete pogledati, Trapp je uvijek malo ispred. Možete probati da šutirate'", ispričao je Kimmich.

“Velika pohvala za Tonija Tapalovića koji se složio s Dinom Toppmöllerom da je Kevin Trapp uvijek malo ispred. Joshua je zapravo bio malo predaleko, ali napravio je sjajan posao", rekao je Nagelsmann.

Bayernov golman Manuel Neuer (36) je zbog slobodnjaka nakon pogotka natrčao upravo na Tapalovića i s njim proslavio prvi gol Bayerna u novoj sezoni.

Njemački šampion će u drugom kolu narednog vikenda ugostiti Wolfsburg i ne treba uopšte ni spominjati ko će tu biti favorit. Očekuje se i nova golijada...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sve kvote možete naći na sajtu Volcanobet kladionice, počevši od današnje ponude, pa do ponude u narednim danima. S obzirom da su već počele najbolje evropske lige, ali i regionalne, ima se zaista razloga "ponudu uzeti u ruke".

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi