Bild: Bayer i Leipzig postigli konačan dogovor oko odštete za Nagelsmanna

Preuzima Bavarce na ljeto

Bild: Bayer i Leipzig postigli konačan dogovor oko odštete za Nagelsmanna

E. Čaušević

Ugledni Bild objavio je jutros da su Bayern i Leipzig postigli konačan dogovor oko trenera Juliana Nagelsmanna.

Jučer su mnogi njemački mediji objavili da je Nagelsmann pristao da bude novi trener Bayerna i da je dogovorio uslove s minhenskim klubom. No, problem je što Nagelsmann još uvijek ima ugovor s Leipzigom.

Ovaj mladi trener s Leipzigom ima ugovor do ljeta 2023. godine i bilo je jasno da Bavarci ne mogu tek tako zaključiti posao. Čelnici minhenskog kluba počeli su prije nekoliko dana pregovore s Leipzigom oko Nagelsmanna i čini se da je sve završeno.

Bild je jutros objavio da su Bayern i Leipzig postigli konačni dogovor i da je sada već jasno da će ovaj 33-godišnji stručnjak preuzeti klubu aktuelnog prvaka Njemačke na kraju sezone.

Novinar Bilda, Christian Falk, objavio je jutors na Twitteru da će Nagelsmann potpisati petogodišnji ugovor s Bavarcima prema kojem će godišnje zarađivati oko osam miliona eura.

Oglasi

Također, Leipzig će odlično proći u svemu tome jer će Bayern ovom klubu morati da plati čak 25 miliona eura odštete zbog toga što još uvijek ima važeći ugovor. Tu će biti uključeni i neki bonusi, ali nije poznato još uvijek o kojoj sumi je riječ.

U fudbalu se ne viđa tako često da klubovi plaćaju obeštećenja za trenere i to posebno ne tolike sume. Nagelsmann će tako poslati najskuplji trener ikad što se tiće obeštećenja. Prije njega rekord je držao Andre Villas-Boas kojeg je Chelsea za 15 miliona eura kupio od Porta prije 11 godina.

Nagelsmann trenira Leipzig više od dvije godine i njegov tim je ove sezone jedini parirao Bayernu i još uvijek je teoretski u igri za titulu. Prethodno je tri godine vodio Hoffenheim, gdje je takođe trenirao U-17 i U-19 ekipe, a na klupi te momčadi je postao najmlađi trener u Ligi prvaka.

Bayern još čeka na ovjeru titule

Bayern je u subotu poražen neočekivano u Mainzu s 2:1, a Nagelsmannov Leipzig je dan kasnije savladao Stuttgart s 2:0, pa je teoretski još uvijek u igri za titulu. 

Međutim, teško je vjerovati da Bayern može da ispusti veliku bodovnu prednost, a prvak bi mogao i zvanično postati narednog vikenda, kada će ovaj tim ugostiti ekipu Borussije Moenchengladbacha.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leipziga ipak čeka važnija utakmica u Kupu Njemačke koja se igra u petak, a radi se o polufinalu protiv Werdera u Bremenu. Igra se jedna utakmica, pobjednik ide u veliko finale koje se igra u Berlinu, nažalost bez publike, a mogući rival je Borussia Dortmund ili niželigaš Kiel.

MaxBet nudi već danas mogućnost oklade na utakmicu koja se igra u petak u Bremenu. OVDJE imate ponudu, a takođe možete MaxBet pratiti na društvenim mrežama - Facebooku i Instagramu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fedjaman
Pa vi ni ime kluba ne znate napisati tacno. Nije Bayer nego Bayern.
8 0
rime_
Bayern liga.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi