Jusić: Nadam se našoj pobjedi, dobro poznajem Iskru

Iskusni defanzivac FK Vitez

Jusić: Nadam se našoj pobjedi, dobro poznajem Iskru

S. Mlaćo

Iskusni defanzivac Rusmir Jusić (36) trenutno je član drugoplasirane momčadi Druge lige FBiH grupa Zapad FK Vitez.

Nekadašnji član Zvijezde, Travnika i Novog Travnika donio je kvalitet u zadnji red Vitežana koji će u subotu u derbiju 24. kola Druge lige FBiH grupa Zapad ugostiti lidera bugojansku Iskru.

Vitežani su prvi pratilac Iskre sa šest bodova zaostatka.

"Slijedi nam jedna teška jer Iskra nije tek tako na prvom mjestu. Uz maksimalnu ozbiljnost i zalaganje koje nam je falilo u zadnjoj domaćoj utakmici možemo pobijediti Iskru. Stvarno i mi imamo dosta dobrih igrača koji mogu da riješe derbi u našu korist", kazao je Jusić za SportSport.ba.

S obzirom na veliko iskustvo igranja u Premijer ligi i Prvoj ligi Federacije BiH dobro poznaje Bugojance.

"Poznajem neke igrače Iskre, a sa nekima sam igrao zajedno, ali i protiv njih", jasan je iskusni stoper.

Eventualna pobjeda dala bi vjetar u leđa Vitežanima pred kraj sezone.

"Sigurno da bi nam pobjeda dala krila za završetak prvenstva. Nadam se našoj pobjedi i nadam se da će doći navijači oba kluba da podrže svoje klubove i da će sve proteći fer i korektno", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba stoper FK Vitez Rusmir Jusić.

Meč između FK Vitez i NK Iskra igra se u subotu sa početkom u 17:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi