Kadeti Španije evropski prvaci!

Savladali Engleze nakon penala

Kadeti Španije evropski prvaci!

Kadeti Španije postali su večeras prvaci Evrope i to nakon što su poslije penala pobijedili Englesku (4:3 u penal seriji).

Englezi su imali dva puta vodstvo tokom ovog meča, ali na kraju ipak nisu izdržali i poraženi su napustili meč.

Hudson-Odoi je pogodio u 18. minuti i Engleska je povela, ali Španci se vraćaju preko Moreyja u 38. minuti. 

U nastavku meča Foden je pogodio za novo vodstvo Engleza i tada je izgledlo da će oni slaviti. Ipak, Španija je do poravnanja stigla u šestoj minuti sudijske nadoknade te se otišlo u penale. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Tamo su Englezi, očito još šokirani primljenim golom, veoma loše izvodili kaznene udarce te su dva od tri promašili. Neprecizni su bili Brewstar i Latibeaudiere, a kod Španaca su sva četiri izvođača bila sigurna i oni su na kraju slavili. 

Podsjetimo, Englezi su bili u grupi sa našom selekcijom u kvalifikacijama za ovo prvenstvo, a u Bijeljini su nas porazili sa 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi