Kako pobijediti moćni Juventus? Jurić ima jednostavnu teoriju

Verona gostuje u Torinu

Kako pobijediti moćni Juventus? Jurić ima jednostavnu teoriju

Sutra će Juventus na svom stadionu odigrati utakmicu 4. kola Serije A, a u goste mu stiže Verona.

Juve je u prošlom kolu remizirao u gostima kod Fiorentine, ali se u Torinu sada nadaju laganoj pobjedi protiv Verone.

Ipak, neće "Mastifi" na Allianz stadion stići sa bijelom zastavom, a njihov trener Ivan Jurić smatra da zna na koji način se može izvući pozitivan rezultat u duelu sa velikim Juventusom.

"Kako biste došli do bodova u Torinu morate igrati slobodno, a ne samo razmišljati o defanzivi", istakao je Jurić na današnjoj press konferenciji, pa nastavio:

"Ne mislim da je nemoguće izvući dobar rezultat. Naravno, oni imaju jako dobre igrače i kada pritisnu, ne postoji niko ko se može mjeriti sa njima".

"Kada smo mi u pitanju, ko god je u najboljoj formi biće na terenu. Pazzini i dalje zaostaje po pitanju fizičke spreme, tako da će suspendovanog Stepinskog zamijeniti Di Carmine - koji mora pokazati da zna igrati u Seriji A kao što je to radio u Seriji B", izjavio je trener Verone, pa dodao:

"U utakmici koju su igrali u Madridu sam vidio puno Allegrijevog Juventusa. Primijetio sam i Serrijev stil, ali Juventus još nije poput njegovog Napolija..."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bez obzira na Jurićev optimizam, Juventus je izraziti favorit u sutrašnjem duelu, pa bi pobjeda Verone bila veliko iznenađenje - kvota na pobjedu gostiju u kladionici MOZZART je 15.00! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Juventusa i Verone!

Sutrašnji duel Juventusa i Verone počinje u 18:00 sati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi