Benzema objasnio zašto je dao Mbappeu loptu da izvede penal protiv Belgije

Tu je da pomogne

Benzema objasnio zašto je dao Mbappeu loptu da izvede penal protiv Belgije

E. Čaušević

Reprezentacija Francuske sutra na San Siru igra protiv Španije meč finala Lige nacija.

Francuska je uspjela u polufinalu u sjajnoj utakmici nakon preokreta da pobijedi selekciju Belgije sa 3:2.

Belgijanci su imali prednost od 2:0 nakon prvog poluvremena, ali je na kraju Francuska uspjela da dođe do preokreta i pobjede koja ih je odvela u finale ovog takmičenja.

Francuzi su smanjili na 2:1 golom Benzeme, dok je nekoliko minuta kasnije gol iz penala za 2:2 postigao Mbappe. Konačni preokret Trikolorima donio je Theo Hernandez u 90. minuti.

No, zanimljivo je da su mnogi očekivali da će u 69. minuti Benzema izvesti penal, ali je on odlučio loptu prepustiti Mbappeu. Poznato je da je Mbappe promašio penal u osmini finala Eura protiv Švicarske zbog čega su Francuzi ispali, a mladi napadač je tada čak razmišljao da uzme pauzu od nastupa u reprezentaciji.

Ipak, jasno je da su saigrači odlučili da mu pruže podršku, a Benzema je nakon utakmice priznao da je prepustio Mbappeu da izvede penal protiv Belgije.

"Mi smo igrači koji volimo da izvodimo penale. Želio sam da on šutira i postigne gol. Nakon svega što se desilo na Euru potrebno je bilo da zaboravi na to i uspio je. Na terenu uvijek pokušavam da pomognem saigračima i uvijek sam tu za njih", rekao je Benzema.

Finale Lige nacija između Španije i Francuske igra se sutra na San Siru sa početkom u 20:45 sati, a ponude na kladionicama već su poznate za ovu utakmicu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

MaxBet vam donosi zaista veliku ponudu samo za ovaj meč. Kliknite OVDJE i pogledajte ponudu.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Top Komentari

celikze
Benza je King dr. ove igre
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi