Benzema je otkrio svoju tajnu za koju tvrdi da se ne može naučiti

Sjajni Francuz

Benzema je otkrio svoju tajnu za koju tvrdi da se ne može naučiti

A. Čaušević

Karim Benzema je u ovom trenutku možda i najbolji igrač na svijetu i legitimni kandidat za osvajanje Zlatne lopte. 

Benzema je duže od deset godina član Real Madrida, međutim njegovi kvaliteti su do izražaja počeli dolaziti tek kada je Cristiano Ronaldo napustio Kraljeve.

Francuz je u međuvremenu postao najvažniji i najbolji igrač Reala, te iako ima 33 godine dojam je da nikad nije igrao bolje.

U razgovoru za španski AS odlični napadač je otkrio svoju tajnu koja ga čini drugačijim od ostalih na terenu.

"Najvažnija stvar je da fudbal gledate brzo. To se ne može naučiti. Igrao sam sa starijim, visočijim, snažnijim i bržim. To me tjeralo da fudbal igram kao neku 'igricu'. Sada brzo razmišljam i pravim potez čim primim loptu", kazao je Benzema.

"Trebate imati u glavi naredni potez prije nego što primite loptu i uraditi to što je brže moguće. To je velika tajna. Znam šta ću uraditi prije nego što primim loptu", dodao je Francuz.

Benzema se u međuvremenu vratio i u reprezentaciju Francuske. Svoj kvalitet je pokazao u polufinalu Lige nacija kada je zabio jedan od tri gola u preokretu nad Belgijom (3:2).

Zahvaljujući fantastičnim igrama u dresu Reala našao se na listi od 30 igrača koji konkurišu za nagradu osvajanja Zlatne lopte u 2021. godini.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Priliku da nešto osvoji sa Trikolorima Benzema će imati u nedjelju u finalnom susretu Lige nacija protiv Belgije. MaxBet vam donosi zaista veliku ponudu samo za ovaj meč. Kliknite OVDJE i pogledajte ponudu.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...majstor objasnio...nema tu mnogo silovanja lopte i razmisljanja dok ti je lopta u posjedu,prati igru i razmislja unaprijed,to se zove fudbalska inteligencija,a koju ne posjeduje mnogo igraca.
4 2
KullaCR7
Njega ne mozes mrziti, Favorit broj jedan za osvajanje zlatne lopte. Bravo Karime
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi