"I u prvoj utakmici je bilo očito da smo puno bolji, favoriti smo ko god bude igrao"

Marin Aničić pred duel s Kazahstanom

"I u prvoj utakmici je bilo očito da smo puno bolji, favoriti smo ko god bude igrao"

E. Škorić

Bivši reprezentativac BiH Marin Aničić vjeruje da su Zmajevi favoriti pred sutrašnji duel s Kazahstanom.

Utakmica u Nur-Sultanu igra se u subotu od 15 sati i važna je za obje selekcije kada su u pitanju kvalifikacije za odlazak na Mundijal u Katar. U prvoj utakmici ovih rivala, koja je odigrana u Zenici, rezultat je glasio 2:2.

Tada smo dva puta vodili, ali na kraju smo u nadoknadi iz slobodnog udarca primili gol kojim je Kazahstan osvojio veliki bod. Mediji u toj zemlji vjeruju da je BiH trenutno ipak favorit zbog boljeg ili bar zvučnijeg igračkog kadra, mada tvrde da je "oslabljenu BiH itekako moguće pobijediti".

Što se tiče Aničića, nekadašnjeg bh. reprezentativca koji dugo godina ranije igra u Kazahstanu za Astanu, on vjeruje u pobjedu našeg tima.

"Upravo sam čitao o svemu što se dogodilo s vizama. U čemu je problem, ne znam. Osobno nikada nisam imao takvih problema, iako je situacija bila drugačija, jer mi je klub unaprijed sve dogovorio", rekaoje Ančić za vesti.kz, dodavši:

"Nećemo moći računati na Krunića, Pjanića i još nekoliko važnih igrača, ali unatoč tome i dalje smo favoriti. Ko god bude tu, definitivno će dati maksimum. Pa već od prve utakmice bilo je očito koliko smo bolji. Da je nekoliko prilika realizovano, dobili bismo utakmicu s razlikom od najmanje dva pogotka".

Aničić trenutno ima ugovor s Konyasporom u Turskoj, ali odavno nije na terenu zbog teške povrede koljena.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

I kladionice širom svijeta vide BiH kao favorita, a MaxBet vam donosi zaista veliku ponudu samo za ovaj meč. Kliknite OVDJE i pogledajte ponudu.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Promo

Top Komentari

Caponi
"Tada smo dva puta vodili". Hahaha, cak ni repku neprati ovaj portal.
6 0
Chesa
Svaka cast na Anicicu na izjavi, a ne ko onaj Smajlovic ”ja neznam”.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi