Kazahstanci prvi put u BiH: Mogu li Zmajevi nastaviti niz svojih komšija?

Susret se igra na Bilinom polju

Kazahstanci prvi put u BiH: Mogu li Zmajevi nastaviti niz svojih komšija?

A. Čaušević

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru donose i prve međusobne duele reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kazahstana.

Kazahstanci su do sada šest puta gostovali na području bivše Jugoslavije i susrete ne pamte po lijepom pa se za nadati da se niz nastavi i u Zenici.

Prvo gostovanje imali su u novembru 2007. godine kada su gostvali Srbiji u kvaliikacijama za Euro 2008. godine. Izgubili su s 1:0 autogolom Sergeija Ostapenka.

U maju 2008. godine Kazahstanci su doputovali u Podgoricu na prijateljski meč sa Crnom Gromo i izgubili su sa 3:0. U septembru iste godine gostovali su Hrvataskoj i opet su poraženi sa 3:0. Jedan od strijelaca je bio i Luka Modrić.

Na naredno gostovanje na teritoriji bivše nam zemlje Kazahstan je čekao jesen 2016. godine. Opet su bili u Podgorici gdje su prebaženi sa 5:0 u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Oglasi

Prošle godine igrali su ponovo u Podgorici. Opet prijateljski duel. Meč je okončan bez golova. U junu su bili gosti i u Skoplju gdje ih je Sjeverna Makedonija u sklopu priprema za Euro pobijedila sa 4:0.

Dakle, na šest gostovanja učinak je pet poraza, jedan remi i negativna gol razlika 0:16.

Jasno je da se Kazahstanci ne provode lijepo na Balkanu, a i na terenu Bilinog polja Zmajevi trebaju postupiti kao svoje komšije, pokazati manjak sportskog "gostoprimstva" i upisati tri boda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Poznate su i kvote za meč BiH - Kazahstan koje jasno pokazuju ko je favorit u sutrašnjoj utakmici. U ponudi kladionice MaxBet možete vidjeti cijelu ponudu za ovu utakmicu i to OVDJE.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Promo

Top Komentari

seyof1
Najbolje bi bilo podcijeniti ih pa da fasujemo neku "frljoku" ccccc igrajte kao da igrate sa Francuskom i sve ce biti ok
7 0
Keno
Zato sto na sportsport nisu sposobni evo gdje se moze gledati beIN Connect MENA (Internacionalni)- DAZN Deutsch (Njemačka)- DAZN Japan (Japan)- Discovery + (Danska)- EuroSport player (Danska)- Futbol 2 (Ukrajina)- IPLA (Poljska)- L'Equipe (Internacionalni)- NOVA BH (BiH)- OLL TV (Ukrajina)- Optus Sport (Internacionalni)- Sky Sports *RED button (Internacionalni)- TV2 play (Norveška)- V Sport Jalkapallo (Finska)- ViaPlay (Finska)
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi