Kladionica Meridian: Najveće kvote za Afrički kup nacija i tiket koji ne pada

Kladionica Meridian: Najveće kvote za Afrički kup nacija i tiket koji ne pada

Sponzorski tekst

Kladionica Meridian ima specijalnu ponudu koju ne smiješ da propustiš! Odigraj tiket koji sadrži barem jedan meč Afričkog kupa nacija i ukoliko tiket bude nedobitan, Meridian ti uplaćuje bonus u visini uloga. Parovi su interesantni, a kvote- vrhunske.

SENEGAL – GVINEJA

Senegal i Gvineja upisale su pobjede u prvim utakmicama grupe B Afričkog kupa nacija protiv svojih rivala iz grupe Malavija i Zimbabvea, a sada je pred njima susret koji već može da odredi putnika u narednu fazu takmičenja – četvrtfinale. Senegalci, koji važe za jednog od glavnih favorita za osvajanje prvenstva, kao favoriti ulaze u i ovu utakmicu, a ekipa koju predvodi Sadio Mane polaže nade da će njihov prolazak grupne faze već danas biti riješena stvar. 

MALAVI – ZIMBABVE

Dva su tima u prvom kolu grupne faze pretrpjeli poraze od svojih rivala Senegala i Gvineje najčešćim rezultatom ovog izdanja Afričkog kupa nacija, sa 1:0. Današnja će utakmica objema ekipama pružiti šansu da dođu do prvih bodova, ali eventualnom pobjedom jednog od timova i na korak do četvrtfinala u koje će se plasirati i četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz šest grupa. 

MAROKO – KOMORI

Maroko Vahida Halihodžića ima priliku završiti posao što se tiče grupne faze današnjom pobjedom protiv Komora u duelu s kojima su veliki favoriti. Pogodak Sofijana Bufala bio je dovoljan za upisivanje tri boda u duelu sa najtežim rivalom iz grupe Ganom, a sada sve za Vahine izabranike djeluje puno lakše.

GABON – GANA

Gabon na ovom prvenstvu, kao i na prethodnim, nema puno stvari na kojih se može osloniti, ali ima Pjera-Emerika Obamejanga, što u nizu utakmica koje završavaju minimalnim rezultatom može da bude prevaga. Gabonci su prvu utakmicu riješili u svoju korist minimalnim rezultatom protiv Komora, ali sada je nasuprot njih puno teži rival – Gana koja želi nadoknaditi svoj poraz od Maroka iz prve utakmice. 

NIGERIJA – SUDAN

Pobjedu nad jedinim ozbiljnim konkurentom za prvo mjesto u grupi D Egiptom Nigerijci sada imaju priliku potvrditi protiv Sudana i tako ostvariti plasman u narednu fazu. Tokom prvog kola prvenstva samo je jedna utakmica okončana bez pobjednika, a nju su odigrali Sudan i Gvineja Bisao. Stvari tada nisu išle po planu za Sudance čiji put do željenog trećeg mjesta sada izgleda znatno teži nego što su očekivali da pred drugo kolo hoće biti.

GVINEJA BISAO – EGIPAT

Egipćani predvođeni Mohamedom Salahom nisu pokazali ono što se od njih očekivali u duelu sa Nigerijom. Pored rezultatskog poraza igrači najtrofejnije afričke fudbalske nacije su i na terenu djelovali nemoćno u odnosu na protivnika, a šansu za popraviti utisak imaju danas kada igraju sa Gvinejom Bisao, jednom od rijetkim ekipa koja se može pohvaliti da je obradovala svoje navijače u prvom kolu. 

GAMBIJA – MALI

Fudbaleri Gambije i Malija ostavrili su pobjede u prvom kolu, a sada će se u drugom kolu grupe F sastati u utakmici čiji će potencijalni pobjednik postati sudionik četvrtfinala Afričkog kupa nacija. Gambija je očekivano u prethodnoj utakmici savladala Mauritaniju, dok je Mali imao dosta teži zadatak, ali ga je uspio ispuniti trijumfom nad Tunisom.

OBALA SLONOVAČE – SIJERA LEONA

Reprezentativci Sijere Leone privukli su simpatije fudbalske javnosti remijem protiv Alžira u prvom kolu, a heroj utakmice bio je golman Mohamed Kamara koji je postao prvi golman još od 2015. godine kojem je pošlo za rukom da na Afričkom kupu nacija u jednoj utakmici sakupi sedam odbrana, bez da na istoj primi gol. Nasuprot požrtvovane odbrane ovoga će puta stajati igrači Obale Slonovače koji su minimalnom pobjedom nad Ekvatorijalnom Gvinejom završili prvo kolo.

TUNIS – MAURITANIJA

Tunis će nakon minimalnog poraza od Malija imati naizgled dosta lakši zadatak da trijumfom protiv Mauritanije vrati sebi nadu za prolaskom u četvrtfinale. Mauritancima bi eventualni poraz u ovoj utakmici, nakon što su izgubili od sebi najsličnije kvalitetom ekipe u grupi Gamibije, značio kraj nada za prolaskom dalje.

ALŽIR – EKVATORIJALNA GVINEJA

Alžirci su se pokliznuli u prvom kolu i nisu kao veliki favorit uspjeli da savladaju Sijeru Leone, ali sada im dolazi nova šansa da pobjedom nad Ekvatorijalnom Gvinejom dođu na korak do željenog plasmana u narednu fazu takmičenja. Nakon poraza od Obale Slonovače Ekvatorijalna Gvineja ostala je sa minimalnim šansama za prolaskom dalje. 

Top Komentari

GojkoMoksikanac
Nigerija bi trebala da potopi Sudan ,ali vidjet ćemo
0 0
Dejan19
Ekstra promocija, uvijek jednu padnem a a nemam uslova za povrat .. ovo mi je idealna prilika biti ili ne biti, Hvala meridian
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.