"Klopp je tada trebao ići na presađivanje kose, a onda mi je rekao nešto vrlo zbunjujuće"
Klopp je rekao Götzeu da će mu sačuvati broj jer će mu za nekoliko godina možda zatrebati

Igrač Borussije otkrio urnebesnu priču iz vremena kada je Jurgen Klopp vodio klub iz Dortmunda

"Klopp je tada trebao ići na presađivanje kose, a onda mi je rekao nešto vrlo zbunjujuće"

S. Pašalić

Mario Götze je ispričao priču o Jurgenu Kloppu iz vremena kada je trener Liverpoola presadio kosu.

Götze je bio član Borussije Dortmund u vrijeme kada je trener ove ekipe bio upravo Jurgen Klopp, a nakon toga je u kontroverznom transferu prešao u Bayern.

Nakon tri godine se vratio u Dortmund, a sada kaže da je humor ono po čemu se trener Liverpoola razlikuje od ostalih trenera.

"Znao je kako da me usmjeri. Bio je izvanredan trener, ali njegova ličnost bila je najvažnija stvar za mene kao mladog igrača", rekao je Götze .

"Nikad nisam sreo trenera u nogometu koji je bio tako prirodno smiješan. Nikada neću zaboraviti vrijeme kad sam u ljetnim mjesecima naletio na njega u Dusseldorfu. Htio je tamo posjetiti specijalistu za presađivanje kose"

"Ovo je postala velika vijest u Njemačkoj, ali on je bio tako smiješan. Smiješio se, govorio mi sve o tome kako će sve izgledati kul"

Potražite više informacija na temu Premier league:

"A kad je odlazio, samo mi je namignuo i rekao: 'Mario, ne brini, sačuvat ću ti broj telefona'

"Rekao sam: Kako to misliš? A on je odgovorio: 'Broj doktora. Sačuvat ću ga za tebe. Za nekoliko godina, možda će ti zatrebati'", dodao je Götze .

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi