Nijemac je bio surovo iskren kada su ga pitali da li žali Ten Haga

Sutra veliki engleski derbi

Nijemac je bio surovo iskren kada su ga pitali da li žali Ten Haga

E. Škorić

I Liverpool i Manchester United loše su otvorili novu sezonu u Premier ligi, a u ponedjeljak navečer odmjeriće snage međusobno.

Liverpool je dva puta remizirao u prva dva meča. Redsi su prvo odigrali 2:2 s Fulhamom u gostima, a potom 1:1 s Crystal Palaceom na svom Anfieldu. Prvu pobjedu tim Jurgena Kloppa traži sutra protiv starog rivala Manchester Uniteda.

Što se Uniteda tiče, on je još gore počeo sezonu, pošto je tim Erika ten Haga doživio poraze od Brightona i Brentforda. U prvom meču 1:2, a u drugom 0:4. Ti porazi su Crvene vragove ostavili na dnu tabele i Ten Hag zna da protiv Redsa ne smije doživjeti poraz, a isto tako svjestan je koliko je teško Liverpoola zaustaviti.

Klopp je uoči utakmice sjedio pred novinarima, a kao jedan od problema Manchestera naveo je brojne promjene na trenerskoj klupi.

"Uvijek je neko drugi na klupi Manchester Uniteda. I ja bih bio suvišan da svi oni mogu sjediti tamo i da imamo isti stil. Pa je prirodno da sve ovisi o tome ko je glavni. Svaki trener drugačije vodi ekipu. Oni su vrlo različiti. Morate pripremiti igrače za još jednu utakmicu, a mi ćemo i to učiniti", rekao je Klopp za Guardian.

Od 2015. na klupi Manchester Uniteda bili su: Louis van Gaal, Jose Mourinho, Ole Gunnar Solskjaer, Michael Carrick, Ralf Rangnick i sada Erik ten Hag. Sve to vrijeme Klopp je bio na klupi Redsa.

Oglasi

Suosjeća li se Klopp trenutno sa Ten Hagom, koji je tek stigao u Manchester i odmah upao u velike nevolje?

"Ne. Svako ima svoje nogometne probleme. Također, nisam siguran bi li nas Erik ten Hag sažalio da ga pitate koliko imam povrijeđenih igrača. Ne moram ga žaliti. Ne pomaže im, niti im šteti. Svi imamo neke probleme", dodao je njemački trener.

Susret se igra sutra od 21 sat na Old Traffordu, a oba trenera imaju određenih problema s igračkim kadrom, naročito Klopp kojem nedostaje Thiago (povreda), Oxlade-Chamberlain (povreda), Matip (povreda), Konate (povreda), Jones (povreda), Diogo Jota (povreda) i Darwin Nunez, koji je suspendovan na tri meča nakon što je glavom udario štopera Crystal Palacea u prošlom kolu.

Što se tiče Uniteda, nema Lindelofa zbog povrede, kao ni Brandona Williamsa, dok Casemiro koji je tek stigao iz Real Madrida nema pravo nastupa jer nije na vrijeme registrovan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Volcanobet kladionica nudi fantastične kvote za veliki engleski derbi i razne opcije za igranje, a sve to možete pronaći OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...jel vam ovo prevodi neko ko nema pojma o engleskom ili kroz google translate provucete pa su recenice ovako besmislene?...izjava Kloppa kao da je neka osoba sa posebnim potrebama davala izjavu...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi