Kloppa iznenadilo pitanje o Viniciusu: "Ništa na svijetu to ne može opravdati"

Brazilac jedna od tema press konferencije Redsa

Kloppa iznenadilo pitanje o Viniciusu: "Ništa na svijetu to ne može opravdati"

E. Škorić

Liverpool u utorak od 21 sat na Anfieldu dočekuje Real Madrid u njihovom prvom meču osmine finala Lige prvaka, a Jurgen Klopp je na press konferenciji odgovarao na pitanja novinara, te je između ostalog dao svoj komentar na nedavna dešavanja oko Realovog napadača Viniciusa Juniora.

Jurgen Klopp rekao je da nema opravdanja za rasističko zlostavljanje s kojim se Vinicius više puta ove sezoče suočio na utakmicama španske La Lige. Brazilac je posljednji put rasističku uvredu doživio tokom minute šutnje prije početka utakmice Osasuna - Real.

Brazilski krilni napadač optužen je za provokaciju od strane protivničkih navijača i igrača svojim trikovima s loptom i plesnim slavljem, no Klopp je rekao da to nije razlog da se prema njemu tako postupa.

Menadžer Liverpoola je rekao: "Da radi nešto na terenu što bi to moglo uzrokovati? Ne postoji ništa na svijetu što bi to moglo opravdati. Zamislite da kažem da, to bi bilo potpuno ludo".

Viniciusa su, između ostalih, rasistički vrijeđali navijači Atletico Madrida, Valladolida, Mallorce i Osasune.

Susreće se s Liverpoolom u utorak u uzvratnoj utakmici u reprizi rošlogodišnjeg finala Lige prvaka , kada je Vinicius postigao pobjednički pogodak, a Klopp je dodao: "Prilično sam siguran da ga to već čini legendom Real Madrida".

Oglasi

Klopp čeka da vidi hoće li urugvajski napadač Darwin Nunez biti spreman za igru nakon što je napadač izašao povrijeđen u subotnjoj 2:0 pobjedi nad Newcastleom, kada je postigao vodeći gol.

Urugvajac ima problema s ramenom, a Klopp je rekao: “Postoji šansa, od svih mogućih scenarija, osim što nema apsolutno nikakve. Moramo vidjeti kako se može nositi s boli i nakon toga donijeti odluku.”

Utakmica osmine finala Lige prvaka donosi novi duel s Carlom Ancelottijem, za kojeg Klopp vjeruje da je najbolji čovjek-menadžer u poslu.

"Carlo je najopušteniji menadžer kojeg sam upoznao u životu, jedan od najboljih ljudi koje ste mogli upoznati – fantastična, skromna osoba i draga. Njegovo upravljanje ljudima je na potpuno drugoj razini od bilo koga. Jako mu se divim", zaključuje Klopp.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liverpool i Real odigraće meč koji će privući veliku pažnju svjetske javnosti, a kvote za duel pronađite na sajtu Volcanobet kladionice, klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi