Kolo odluke: Brotnjo dočekuje Posušje

Liga 12 KSHB

Kolo odluke: Brotnjo dočekuje Posušje

Kolo odluke je pred košarkašima Lige za seniore KS Herceg-Bosne. Zadnja utakmica u ovom 18. kolu, u nedjelju 28. marta je veliki duel dvije ponajbolje ekipe: Brotnja i Posušja. No prije derbija odigrat će se i 5 ostalih utakmica.

Busovača dočekuje Ljubuški i nada se konačnom prekidu serije od 10 uzastopnih poraza. Svi igrači novog/starog trenera Križanovića su zdravi i spremni za utakmicu, svjesni da im najveća opasnost prijeti od Lovrića, Gašpara i ove godine fenomenalnog veterana Škegre.

Rama je prekinila izvanredan niz pobjeda,no utakmica sa Kiseljakom im je prigoda za 8.pobjedu u sezoni protiv već povredama dobro načetih Kiseljačana.

Zrinjski II igra protiv mladih košarkaša Tomislava i interesantan će biti duel dva izvanredna strijelca u Ligi - Hasandića i Đikića.

Livno ovog vikenda igra dvije utakmice. U subotu je mini derbi ovoga kola, utakmica sa Vitezom, čiji igrači znaju da ih do play-offa vodi samo teorija, no i ona je moguća samo sa svim pobjedama do kraja. Livnjaci su oslabljeni neigranjem najboljih igrača koji su suspendirani, no na svom parketu dvorane „D.P.Dali“ u Livnu rijetko tko odnosi bodove.

Obzirom da je utakmica Široki II - Odžak otkazana zbog sudjelovanja mladića sa Širokog Brijega u regionalnoj ligi za mlađe kategorije, Livno i Odžak će odraditi zaostalu utakmicu 5. kola u kojoj je svaki rezultat moguć i to je direktna borba za četvrto mjesto na tablici.

Kada u nedjelju, oko 21 sat završi derbi u Čitluku, mnoge stvari oko play-offa biti će definirane. Da podsjetimo, točno 4 mjeseca prije (28.11.), Brotnjo je u prepunoj dvorani u Posušju pobijedilo 73:69, zahvaljujući odličnoj igri u 2. periodu i u posljednja dva minuta utakmice. Iz jednog o drugog tabora nije bilo neprimjerenih izjava ili provokacija, tako da pripreme za derbi  teku u „prividnom“ miru, ali je očigledno da je nervoza sa približavanjem početka utakmice sve veća. Povjerenik za natjecanje Miodrag Vujović je osigurao da ovu utakmicu sude najbolji suci koje KS HB ima, i posebice raduje podatak da se jedan od najboljih BiH sudaca, FIBA sudac Petar Obradović nakon nekoliko godina vraća na terene lige KSHB. Obzirom na blizinu gradova, za očekivati je da će gledateljstvo u dvorani u Čitluku biti pola-pola, te se nadamo da će sve proteći u fer i sportskom duhu što inače i krasi ova dva bivša prvoligaša, sportska prijatelja i rivala.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.