Kreće jedinstvena Premijer liga za pionire

U trokružnom formatu

Kreće jedinstvena Premijer liga za pionire

Na današnjoj redovnoj sjednici Izvršnog odbora NFSBiH jednoglasno je usvojen prijedlog Sektora za sport o formiranju jedinstvene Premijer lige za pionire (U-15), koja se do sada nije igrala.

Ovo takmičenje će startati od naredne sezone i brojat će 12 klubova. 

Pionirsku ligu će sačinjavati klubovi koji budu igrali u Premijer ligi BiH za seniore i njihov raspored će pratiti seniorski, s tim što nakon 22 kola neće biti Lige za prvaka i Lige za opstanak, već će se igrati trokružno

Pionirska liga će se igrati po istom formatu kao što su se do sada igrale kadetska i juniorska PL.

Tako će se naredne sezone U15 i U17 liga igrati po tom već ustaljenom formatu, dok će juniorska liga biti nezavisna od seniorske, sa svojim kalendarom takmičenja i sa 14 klubova.

Treba naglasiti da ove promjene treba zvanično usvojiti Skupština NFSBiH, što će gotovo sigurno biti slučaj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi