Marca tvrdi kako se sprema spektakularan transfer Mbappea

Redsi žele Francuza

Marca tvrdi kako se sprema spektakularan transfer Mbappea

E. Škorić

Madridski list Marca objavio je danas kako je Liverpool krenuo po Kyliana Mbappea.

Marca piše kako je ovo "loša vijest za Real Madrid", budući da su se Kraljevi smatrali glavnim favoritom za dovođenje francuskog napadača.

Nije nikakva tajna da Florentino Perez odavno planira da na Santiago Bernabeu dovede Mbappea, a želi da to uradi nakon Eura. Sada se u trku za igrača uključio i Liverpool.

Redsi su se navodno javili Parižanima kako bi im dali do znanja da imaju namjeru da otkupe Mbappeov ugovor i namjeravaju da se bore za njegov potpis koliko god bude potrebno.

Liverpool će morati da proda jednog od dvojice sjajnih napadača, Sadija Manea ili Mohameda Salaha, kako bi došao do financijskih sredstava pomoću kojih će PSG-u platiti za Mbappea.

Mbappe je trenutno fokusiran na utakmice Eura i sprema se za duel sa Švicarskom u ponedjeljak u osmini finala, ali svakako je barem malo mislima na svoju budućnost i morat će da donese veliku odluku u narednim sedmicama.

Oglasi

Dvadesetdvgodišnji Francuz je u prošloj sezoni u dresu PSG-a odigrao ukupno 47 utamica i dao je 42 gola uz 11 asistesncija.

Francuska u ponedjeljak igra utakmicu osmine finala Eura protiv Švicarke. MaxBet vam nudi razne oklade i velike kvote, a ovdje pogledajte cijelu ponudu. Zapratite MaxBet na Facebooku i Instagramu.

Mbappe: PSG ne bi bio isti bez mene

Budućnost Kyliana Mbappea u PSG-u jedna je od vodećih tema u evropskom fudbalu.

Francuz ima važeći ugovor do 2022. godine koji još nije obnovio i svi sa nestrpljenjem čekaju šta će od svega biti.

Mbappe je i sam prokomentarisao situaciju oko njegove budućnosti u PSG-u.

Oglasi

"Sve se ovo razvuklo, ali trebamo dobro sjesti i razmisliti o svemu. Znam da projekat PSG-a i sam PSG kao klub ne bi bili isti bez mene", rekao je Mbappe, a zatim nastavio:

"Osjećam se dobro u Parizu, to ne krijem, ali u životu nekada želite nove izazove. Vidjet ćemo šta će biti. Sada sma fokusiran na reprezentaciju i EURO, a nakon toga ćemo znati više detalja oko moje sudbine u PSG-u."

Mbappe je u PSG stigao 2017. godine nakon sjajnih igara u Monacu.

Dovodio se u vezu sa nekoliko klubova, a glavni kandidati za njegovo dovođenje su Liverpool i Real Madrid.

Francuski i španski mediji mjesecima Mbappea povezuju sa Real Madridom, a nakon svega oglasio se i agent Bruno Satin.

On tvrdi da ima informaciju kako su Mbappe i njegova porodica već postigli dogovor o transferu u Real Madrid.

"Osjećam da je spreman da ode", rekao je Satin za Canal Plus i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imam informaciju kako su Mbappe i njegova porodica već postigli dogovor sa Real Madridom. Ipak, trebat će postići dogovor i sa PSG-om".

Ovaj sjajni napadač ima 22 godine, a za seniorsku reprezentaciju Francuske je već skupio 43 nastupa i postigao 17 pogodaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Znači hajmo svi u Real?? Drugi klubovi nepostoje? Para sve radi drugovi moji, pa Wilnidum ode u Pariz pored jedne Barcelone, ipak je razlika izmedju 7.5 i 15 miliona.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi