Legendarni golman Dragan Pantelić priključen na respirator

U teškom stanju

Legendarni golman Dragan Pantelić priključen na respirator

E. Škorić

Legendarni jugoslovenski golman Dragan Pantelić (69) nalazi se u teškom zdravstvenom stanju i smješten je na Univerzitetski klinički centar Niš.

Pantelić je u utorak prebačen na respirator usljed pogoršanja zdravstvenog stanja i liječnici se bore za njegov život.

Pantelić je karijeru počeo u Lešnici, nastupao je potom za Grafičar, a najveću slavu stekao u niškom Radničkom. Branio je i za Bordeaux te zaječarski Timok.

Ima 19 nastupa za reprezentaciju Jugoslavije od 1979. do 1984. godine. Kasnije je radio kao predsjednik Radničkog i kao instruktor u Nogometnom savezu Srbije.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Osim što je bio jedan od najboljih golmana u historiji Jugoslavije i bio preteča prepoznatljivog stila koji po kojem je danas poznat Manuel Neuer, istakao se i po izvođenju penala.

U karijeri je postigao 29 golova, a dva puta je bio strijelac za Jugoslaviju.

Top Komentari

2323
Bog ti pomogao legendo..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi