Ponižen kao nikada u životu: Zvijezda Bayerna kasnila, ekipa na utakmicu otišla bez njega!

Nije mu prvi put

Ponižen kao nikada u životu: Zvijezda Bayerna kasnila, ekipa na utakmicu otišla bez njega!

E. Škorić

Njemački mentalitet ne dopušta odstupanja i rigorozno se kažnjava svaka pogreška, pa čak i ako ste velika zvijezda i nogometaš minhenskog Bayerna.

Disciplina je ključna kod većine njemačkih trenera, a ništa drugačiji nije ni mladi i perspektivni Julian Nagelsmann, koji na sve načine želi da pokaže autoritet, ali i napravi timsku atmosferu u svlačionici.

Pojedinci koji pokušaju da na bilo koji način utječu na to, uglavnom bivaju žestoko kažnjeni.

Leroy Sane je zakasnio na trening Bayerna uoči posljednje utakmice protiv Borussije Mönchengladbach, a ekipa je potom odlučila da krene na ovo putovanje bez njega.

Prema pisanju njemačkog magazina Bild, ovo nije prvi put da se reprezentativac Njemačke nađe u takvoj situaciji. Kašnjenje mu nije strano, a sada su odlučili da ga "kazne" i krenu bez njega.

Incident se dogodio u petak poslijepodne. Tačno u 16:15 nogometaši Bayerna trebali su s treninga krenuti prema aerodromu u Münchenu, odakle su imali charter let za Mönchengladbach. Sane se nije pojavio na skupu na vrijeme, pa su ostali otišli bez njega.

Oglasi

Uzrujan situacijom, Nijemac je ipak uspio uhvatiti let, jer je na aerodrom stigao svojim privatnim automobilom.

Bild je objavio da ovo nije prvi put da Sane kasni na okupljanje ekipe. Što se tiče toga da su ga "zaboravili", njemački novinari smatraju da je to prosto ukor za zvijezdu. "Je li to nesreća ili pokušaj discipliniranja igrača?", pitao se list, no puno je indicija da je treneru Julianu Nagelsmannu bilo dosta igračeve neposlušnosti.

Ipak, trener Bayerna dao je šansu Saneu u spomenutoj utakmici. Nijemac je ušao u igru u 46. minuti umjesto Sergea Gnabryja, ali je njemački prvak na kraju poražen s 3:2, a najviše ga je koštao crveni karton stopera Dayota Upamecana u osmoj minuti susreta.

Bayern je i dalje lider Bundeslige, te ima 43 boda, koliko imaju i ekipe Union Berlina te Borussije Dortmund.

Bavarci upravo s Unionom igraju derbi u nedjelju, a u martu ih očekuje i revanš protiv PSG-a u osmini finala Lige prvaka nakon što su u prvom meču slavili sa 1:0.

Postoji niz incidenata vezanih za Bayern tokom ove sezone. Sjetimo se da je nedavno otpušten trener golmana Toni Tapalović i da je kasnije golman Manuel Neuer ušao u verbalni obračun sa trenerom Nagelsmannom i čelnim ljudima kluba. Unatoč svemu tome, Bayernovi rezultati nisu loši i na terenu se previše i ne osjećaju nemiri izazvani vanjskim faktorima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Volcanobet kladionica nudi vrhunske kvote na sve sportske događaje, pa i na meč Uniona i Bayerna. Pogledajte OVDJE kompletnu ponudu.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi