Pokrenuta prljava kampanja protiv Barcelone, neprijatelj broj jedan je Lewandowski

Madridska propaganda

Pokrenuta prljava kampanja protiv Barcelone, neprijatelj broj jedan je Lewandowski

E. Škorić

Robert Lewandowski briljira otkako je ovo ljeto došao u Barcelonu, zbog čega je osvojio simpatije brojnih navijača, ali ima i onih koji kritikuju 34-godišnje Poljaka.

Novinari TV programa "El Chiringuito" krenuli su u akciju protiv katalonske ekipe, a neprijatelj broj jedan bio je Lewandowski. Ovo je komentar portala Xcatalunya.cat.

Lewandowski je, podsjetimo, ovog ljeta nakon osam godina napustio Bayern i pojačao Barcelonu. U šest ligaških utakmica postigao je osam golova, a dobro mu ide i u Ligi prvaka.

Zbog ovakvih rezultata 34-godišnji napadač posljednjih sedmica skuplja gotovo isključivo pozitivne kritike i komentare. No, ima i onih koji kritikuju njegov stav, a radi se o novinariam "El Chiringuita", programa posvećenog uglavnom Realu i mnogi ga nazivaju propagandnim glasom španskog prvaka.

Posljednjih dana novinari su u više navrata napadali imidž Lewandowskog. Izjavljivali su, među ostalim, da je kapiten poljske reprezentacije u katalonsku ekipu došao samo zbog novca i da za razliku od Karima Benzeme vuče svoje saigrače .

Novinari su prije nekoliko dana otišli korak dalje. U jednoj od posljednjih epizoda čelnici "El Chiringuita" pokrenuli su temu starosti poljskog napadača. Rekli su da je nezamislivo da se 34-godišnji igrač sa samo bundesligaškim iskustvom pridruži jednoj od najboljih ekipa na svijetu.
Novinari su isticali i kako je Lewandowski u Bayernu bio bog, dok su ga u Barceloni samo kritikovali, što je očito apsurdno.

Oglasi

Odvratna kampanja primijećena je u Španiji i naišla na kritike, naročito od strane Katalonaca. "Već su krenuli u akcije protiv Barcelone. Cilj je destabilizirati Xavijeve igrače, a zbog sjajne forme Lewandowski je naravno postao neprijatelj broj jedan".

I to nije sve. Kako se doznaje, "El Chiringuito" izvrće i riječi Poljaka koji se u videu snimljenom za Barcelonu suočio s pitanjima korisnika interneta, a za to je imao samo 90 sekundi. Tokom "challengea" Lewandowskog su pitali o najboljem NBA košarkašu te je zamijenio LeBrona Jamesa. Odmah potom, pitanje je bilo: "Ko je najbolji igrač FC Barcelone u povijesti?"

No, čelnici "El Chiringuita" nisu je okrenuli na šalu te su riječi napadača predstavili drugačije. Novinari su izjavili da je Lewandowski sigurno mislio na Michaela Laudrupa. Neki fanovi povjerovali su u ovu verziju i u komentarima ismijavali Poljaka.

Podsjetimo, danskog nogometaša mnogi smatraju izdajnikom katalonskog kluba. S Barcom ima četiri titule, ali čim je izgubio startno mjesto, prešao je u redove mrskog rivala Reala.

Madridki novinari pokušavaju da naprave pomutnju u Barceloni i da zaustave Xavijevu mašinu, naročito Lewandowskog, no ovo bi mogao biti mač s dvije oštrice i dodatni motiv i Poljaku i njegovim saigračima da osvoje titulu iako je Real zaista fantastičan ove sezone.

Kraljevi su ostvarili šest pobjeda na šest utakmica La Lige, a posljednju u nedjelju na teškom gostovanju kod gradskog rivala Atletica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bliže nam se i mečevi Lige nacija, a Volcanobet kladionica nudi fantastične kvote. Klikni i sam se uvjeri u to!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bazaorao
Mašinu koju uništi Bajern koji je totalno van forme
1 1
denimen9
"El Chiringuita" - posvećen uglavnom Realu i "sportsport.ba" - nebulozni portal posvećen Baušteli u Njemačkoj i Borcu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi