Liga mladih: Pregled sedmog kola
Foto: Basket.ba

Liga mladih: Pregled sedmog kola

Sedmo, vanredno kolo Lige mladih koje je odigrano ove sedmice, donijelo je dosta zanimljivih rezultata i dobrih utakmica.

Juniori Koša u utorak su prekinuli seriju od dva uzastopna poraza i nakon produžetka savladali neugodnu ekipu Slobode na domaćem terenu. Zrinjski je juče bio uvjerljiv u Jablanici, dok mladi košarkaši Igokee i nakon sedam odigranih kola ne znaju za poraz.

Juniorke Jedinstva nastavljaju sa pobjedama. U ovom kolu savladale su izuzetno dobru ekipu Livna, a utakmicu je obilježila fantastična igra bh. reprezentativke Melise Brčaninović, koja je zabilježila triple-double učinak (26 poena, 16 skokova, 10 asistencija). Nove bodove su upisale i mlade košarkašice Čelika, koje su u dramatičnoj završnici slavile minimalnu, ali važnu pobjedu nad Mladim Krajišnikom.

U kadetskoj konkurenciji, Sparsi nastavljaju u istom ritmu. Sarajevski tim u utorak je savladao Budućnost u Bijeljini, a do novog trijumfa u ovom kolu došli su i mladi košarkaši Kengura.

Kadetkinje Trebinja su u neizvijesnoj utakmici savladale Kengur na gostujućem terenu, dok je Željezničar upisao važne bodove u meču protiv Lidera.

Kada su u pitanju oni najmlađi, najuvjerljiviji trijumf u sedmom kolu zabilježili su pioniri Lionsa u Konjicu. Sparsi su slavili u Bijeljini, dok je Mladost u Mrkonjić Gradu bila bolja od Čelinca.

Juniori

Rezultati sedmog kola: Turbina - Zrinjski 49:72, Koš - OKK Sloboda 80:74, OKK Borac - Igokea 56:87. Danas je na programu meč Zvornik Basket - OKK Spars Ziraat Bank.
Termin odigravanja utakmice OKK Leotar - OKK Čelik biće naknadno određen.

Juniorke

Rezultati sedmog kola: Željezničar - Orlovi 63:38, Čelik - Mladi Krajišnik 57:56, Play off Ultra - Trebinje 03 72:66, Jedinstvo BHT - Livno 79:69. Slobodna je bila ekipa Rama.

Kadeti

Rezultati sedmog kola: Konjic - Kengur 81:101, Gen - OKK Sloboda 77:67, Budućnost - OKK Spars 56:61, Rookye - WBS Basketball 99:63.
Termin odigravanja utakmice SW Leotar - Abeceda biće naknadno određen.

Kadetkinje

Rezultati sedmog kola: Željezničar - Lider 66:52, BH Start - OKK Feniks 57:41, Kengur - Trebinje 03 63:69. Danas je na programu meč Posušje - Konjic.
Slobodna je bila ekipa Kengura.

Pioniri

Rezultati sedmog kola: Konjic - Lions 55:94, Koš - OKK Sloboda 43:65, Budućnost - OKK Spars 59:67, Mladost - Čelinac 68:57.
Termin odigravanja utakmice OKK Leotar - Abeceda biće naknadno određen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi