Večeras fudbalski sladokusci dolaze na svoje!

Sjajne utakmice u Ligi prvaka i Premiershipu

Večeras fudbalski sladokusci dolaze na svoje!

E. Oštraković

Fudbalski sladokusci će večeras doći na svoje. Naime, nakon što je utakmicama koje su odigrane sinoć, nastavljeno takmičenje u Ligi prvaka, večeras nas očekuju dvije nove utakmice u ovom takmičenju.

Osim dvije utakmice u Ligi prvaka očekuje nas i pravi spektakl na Emiratesu gdje će biti odigrana možda i utakmica sezone između Arsenala i Manchester Cityja. Ipak, krenimo redom.

Borussija Dortmund - Chelsea 

Borussija Dortmund će na svom stadionu dočekati ekipu Chelseaja u okviru 1/8 finala Lige prvaka, te će pokušati ostvariti pobjedu pred svojim navijačima.

Domaća ekipa je u fenomenalnoj formi pred ovaj susret. Naime, Borussija u 2023. godini zna samo za pobjede jer su ostvarili pobjede u svim utakmicama koje su odigrali. Upravo to im daje dodatni moral pred večerašnju utakmicu protiv zaista jakog protivnika.

Sa druge strane Chelsea je u lošoj formi, ekipa koja se još traži, a u posljednje tri utakmice upisali su tri remija. Ne gube, ali i ne pobjeđuju. Obzirom na novac koji su potrošili u janurskom prijelaznom roku, reklo bi se da su favoriti večeras, ali kako to reći kada igrate u gostima protiv Borussije Dortmund koja je u fenomenalnon formi.

Oglasi

Za ovu utakmicu se veže i jedna posebna zanimljivost, a to je da ova dva tima nikada nisu igrala jedan protiv drugog.

Potteru će ovo biti prva utakmica u završnici Lige prvaka.

"Mateo Kovačić, Denis Zakaria i Wesley Fofana. Sva trojica su se vratila u tim i to je jako dobro za nas. Jako sam uzbuđen. Ipak je riječ o drugoj rundi u Ligi prvaka i velikoj utakmici. Igramo protiv sjajnog kluba ispred 80 hiljada navijača. Radujem se ovom susretu. Igrači shvataju koliko nam ovo znači i idemo po dobar rezultat", rekao je Potter.

Sa druge strane, Edin Terzić itekako dobro zna šta ga očekuje.

Oglasi

"Njihov tim je sastavljen od nevjerovatnih igrača. Pogledajte samo kakve igrače imaju na klupi. Zatim Enzo Fernandez koji je jako važan igrač. Mudryk također pokazuje da može nastaviti sa partijama kakve je pružao u Donetsku. Neće ovo biti lagana utakmica za nas, svjesni smo toga. Doveli su dobre igrače i imaju strašan tim. Ali, u ovom takmičenju sve ono što ste ostvarili u domaćem prvenstvu morate zaboraviti. Ovo je nešto sasvim drugo", rekao je Terzić.

Club Brugge - Benfica

Club Brugge će na svom terenu dočekati ekipu Benfice. Favorit na ovom susretu je samo jedan, a to su naravno gosti iz Portugala.

Ukoliko pogledamo posljednjih pet utakmica obje ekipe, Club Brugge je ostvario samo jednu pobjedu, te ima četiri neriješena rezultata.

Oglasi

Sa druge strane Benfica je bila u sjajnom pobjedničkom nizu, ali su ga prekinuli porazom u kupu protiv Brage, međutim tada su dali priliku nekim drugim igračima kako bi odmorni dočekali današnju utakmicu.

Trener Club Bruggea, Scott Parker, svjetan je da njegovu ekipu čeka teška utakmica, ali kaže da se ne boji Benfice.

Rastemo iz dana u dan. Vidio sam i dobrih i loših nastupa svoje ekipe, ali vjerujte da vidim da rastemo. Optimističan sam za ovu utakmicu jer želimo da ostavimo trag. Bit će ovo dobar test za naš klub kako bi vidjeli gdje smo u ovom trenutku. Veliki respekt imamo za Benficu, imaju velike kvalitete, ali imamo ih i mi. Kao klub veoma smo uzbuđeni zbog ove prilike i ne bojimo se Benfice", rekao je Parker.

Trener Benfice, Roger Schmidt, zna da postoji opasnsot od igrača Club Bruggea jer su već odigrali neke dobre utakmice.

Oglasi

"Ostavili su sjajan dojam u grupnoj fazi. Porto, Atletico Madrid i Bayer Leverkusen. Izborili su se da prođu u veoma jakoj grupi. Mi ćemo igrati naš stil fudbala, aktivno i sa visokim intenzitetom. Očekujem otvorenu utakmicu i da će obje ekipe pokušati postići gol. Vidjet ćemo koje od naših planova ćemo uspjeti ostvariti", rekao je Schmidt.

Arsenal - Manchester City

Poslastica večeri igra se u okviru Premiershipa i to na Emiratesu gdje će Arsenal dočekati ekipu Manchester Cityja.

Posljednje tri utakmice Arsenala nisu završile onako kako su htjeli. Prvo su poraženi upravo od Manchester Cityja u okviru FA kupa sa 1:0, a zatim im je u ligi poraz nanio Everton. Htjeli su sa pobjedom ući u ovaj susret, ali Brentford je odnio bod sa Emiratesa.

Sa druge strane, Manchester City je izgubio samo jednu od posljednjih pet utakmica, dok su u preostale četiri upisali pobjede.

Oglasi

Jedini poraz nanijela im je ekipa Tottenhama. Bilo je 1:0, a ta utakmica odigrana je prije tačno deset dana.

Mikela Arteta je svjestan da bi navijači mogli odigrati veliku ulogu večeras.

"Znamo koja je najveća opasnost Manchester Cityja. Način njihove igre, znamo sve o njima, ali znaju i oni o nama. Moramo da imamo energiju ukoliko želimo da pobjedimo. Ne zanima me s kim igramo, zanima me pobjeda u svakoj narednoj utakmici. Ovaj put je to Manchester City. Želim da igramo sa 15 igrača protiv njih. Želim da publika bude naš 12, 13, 14 i 15 igrač sutra. Želim da budu u svakoj sekundi utakmice i vjerujem da će nas nositi do pobjede", rekao je Arteta.

Guardiola je svjestan značaja večerašnje utakmice.

"Osjetili smo kako igraju prije nekoliko dana. Igrali smo u FA kupu, ma bili su sjajni. Moramo čitati njihovu igru i biti ispred njim, samo momenat isrped je dovoljan. Ali, biti će to velika, velika borba za svaki komadić terena. Ima još utakmica da se igra i još bodova da sve osvoji. Idemo vidjeti šta će se desiti", rekao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kladite se na utakmice Lige prvaka u Volcanobet kladionicama. Bogat izbor ponude možete pogledati na OVOM LINKU.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi