Bomba iz Španije: Messi pristao na novi dvogodišnji ugovor, zna se i prvo veliko pojačanje

Ostaje na Camp Nou?

Bomba iz Španije: Messi pristao na novi dvogodišnji ugovor, zna se i prvo veliko pojačanje

E. Čaušević

Španski mediji objavili su danas da je Lionel Messi donio odluku što se tiče svoje budućnosti.

Messi je prošlog ljeta bio itekako razočaran zbog rezultata katalonskog kluba, ali i poteza koje je napravio tadašnji predsjednik Josep Maria Bartomeu, te je podnio zahtjev za raskid ugovora jer je htio da napusti klub.

Argentinac je tražio od Barcelone da sporazumno raskinu ugovor i da klub napusti bez obeštećenja, ali je klub to odbio. Messi je ostao u Barceloni i ove sezone i na ljeto ima pravo da ide kao slobodan igrač jer mu ističe ugovor.

Međutim, čini se da se situacija promijenila kada je prije pola godine Bartomeu odlučio da podnese ostavku nakon silnih kritika koje je dobio na svoj račun.

Na predsjedničkim izborima koji su održani prošlog mjeseca pobijedio je Joan Laporta koji se nakon deset godina vratio u klub i obećao je navijačima da će dati sve od sebe da nagovori Messija da ostane.

Španski mediji danas su objavili da je Laporta uspio u svojoj namjeri i da je uspio da dogovori s Messijem nastavak saradnje. Novinar ESPN-a Christian Martin objavio je danas na Twitteru da su Barcelona i Messi postigli dogovor oko nastavka saradnje.

Oglasi

On navodi da će Messi na ljeto sigurno produžiti ugovor, te da će potpisati s Kataloncima saradnju do ljeta 2023. godine.

Također, ovaj novinar je objavio da će Barcelona na ljeto sigurno angažovati Sergija Aguera koji će doći bez obeštećenja jer mu ističe ugovor s Manchester Cityjem. To je sigurno bio jedan od asova iz rukava Laporte jer je poznato da su Messi i Aguero veoma dobri prijatelji.

Messi je tražio od Laporte da stvori ekipu koja će se naredne sezone boriti za trofeje na svim frontovima i čini se da je on već napravio jasan plan za to. No, zvaničnih potvrda od strane Barcelone ili Messija oko novog ugovora još uvijek nije bilo.

Da je Messijevo raspoloženje itekako bolje u odnosu na prošlu sezonu pokazalo se u subotu kada je Barcelona osvojila Kup kralja, a upravo je argentinski fudbaler podigao trofej.

Slijedi velika borba za titulu u Španiji

Barcelonu do kraja sezone očekuje velika borba za prvaka Španije sa Atleticom i Real Madridom. Katalonci već sutra igraju utakmicu 31. kola La Lige na svom terenu kada im u goste dolazi Getafe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Getafe je za vikend uspio da "otkine" bod Kraljevima i pomogne Barceloni u borbi za titulu, ali sigurno da će i na Camp Nou stići kako bi pokušali pomrsiti račune katalonskom klubu.

Jasno je da je Barca veliki favorit u ovoj utakmici, te do kvote na kladionicama jasno pokazuju. Utakmicu Barcelona - Getafe i kvote za ovaj meč možete pronaći na MaxBet kladionici koja nudi sjajnu ponudu, mnoštvo opcija i odlične kvote za sve mečeve, a kvotu za meč na Camp Nou pogledajte OVDJE. Također, MaxBet zapratite na Instagramu i Facebooku!

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

manijacci8787
Ma sta je ovdje bomba?Znalo se da ce potpisat novi ugovor makar se barca raspala on ne bi otisao..
5 0
kurjak
Nije Aguero u pitanju, Avdo Vršajević je novo ime na Nou Campu.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi