Za primjer i pojedinim bh. zvijezdama: Igrač Uniteda će zbog Argentine prijeći 28.000 kilometara

Dres koji se posebno mora poštovati

Za primjer i pojedinim bh. zvijezdama: Igrač Uniteda će zbog Argentine prijeći 28.000 kilometara

E. Škorić

Stoper Manchester Uniteda će učiniti sve da se pridruži argentinskoj reprezentaciji u Sjedinjenim Državama.

Lisandro Martinez, koji oduševljava igrama u dresu Manchester Uniteda otkako je ovog ljeta stigao iz Ajaxa, odlučan je da bude sa svojim reprezentativnim saigračima, pa je uradio sve da se pojavi u Miamiju gdje će Argentina odigrati dva prijateljska meča do kraja mjeseca.

Kako nije uspio dobiti vizu u američkoj ambasadri u Londonu, koja je zatvorena od smrti kraljice Elizabete II, morao je da leti u Argentinu iz Londona, što je nekih 12.000 kilometara,kako bi završio papirologiju. Sada, prema pisanju argentinskog Olea, Martinez kreće u Miami iima dodatnih 7.280 kilometara.

Tako će tokom putovanja Argentinac prijeći 19.000 kilometara. Za usporedbu, let od Velike Britanije do Miamija iznosi samo 7000 kilometara. Nakon ovih putovanja, Martinez će imati samo jedan dan za trening s momčadi uoči utakmice protiv Hondurasa u subotu rano ujutro.

I to nije sve - ponovo se mora ukrcati na let za New York (udaljenost 2000 kilometara), gdje će u srijedu (28. septembra) Argentina igrati protiv Jamajke.

Do povratka u Manchester Martinez će prijeći preko 28.000 kilometara. A onda se mora vratiti treninzima s Unitedom uoči velike utakmice protiv Manchester Cityja koja je na programu 2. oktobra.

Oglasi

Argentinski nogometni savez mogao je idealno pustiti Martineza da propusti ovu utakmicu, s obzirom na dodatni stres i dodatno vrijeme koje mu je trebalo da putuje. No, on je ipak bio do kraja odlučan da se pojavi u reprezentaciji.

Naravno, ovo ne ide u prilog Unitedu i menadžeru Eriku ten Hagu, ali odluka ratobornog stopera svakako se poštuje. Mogao bi uistinu da bude primjer i nekim bh. zvijezdama, koje ponekad olako shvataju dolazak na reprezentativno okupljanje.

Selektoru Ivajlu Petevu je primjerice Rade Krunić otkazao dolazak zbog "povrede" na okupljanje pred mečeve Lige nacija protiv Crne Gore i Rumunije, a jučer ga je "izdao" njegov klub Milan, koji je objavio fotografije s treninga, a na kojima se jasno vidi da Fočak trenira uz maksimalne napore i da uopšte nema zdravstvene probleme.

Krunić nije jedini koji je propuštao dolazak na okupljanje. U prošlosti su mnogi radije bili posvećeni svojim klubovima ili pak porodičnim druženjima. Za one kojima reprezentacija nešto znači, a mora se priznati da ih itekako ima, alibija nema, uvijek će se naći način da se dođe i da se da sto posto od sebe za grb koji se nosi na lijevoj strani i trebao bi da bude mnogo važniji od onoga klupskoga...

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Volcanobet kladionica donosi svakodnevno bogatu ponudu i velike kvote. Šta čekaš? Klikni OVDJE i odaberi tiket za sebe!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

Śmeker007
Sta znaci prijeci? Ciji je to jezik? Fujj hebem vam novinarstvo..!
3 0
Kada volis svoju domovinu onda nista nije daleko.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi