Modrić večeras pokazao kakav je gospodin: "Hoću da zaslužim, niko mi nikada ništa nije poklonio"

Govorio o novom ugovoru s Realom

Modrić večeras pokazao kakav je gospodin: "Hoću da zaslužim, niko mi nikada ništa nije poklonio"

E. Škorić

Mediji u Španiji su ranije pisali o tome kako je Real Madrid dao ultimatum Luki Modriću i da mora da izabere između kluba i reprezentacije, ali to očito nije istina.

Večeras je održana press konferencija Reala u Liverpoolu pred sutrašnji meč osmine finala Lige prvaka na Anfieldu, a uz trenera Carla Ancelottija pojavio se i Luka Modrić.

"Očekuje nas jako teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika na kultnom stadionu sa strašnim navijačima koji stvaraju pritisak. Moramo izvući pozitivan rezultat uoči uzvrata. Moramo biti na najvišoj razini", rekao je Modrić, te je dodao:

"Igram sve bolje nakon Svjetskog prvenstva, koje je ostavilo traga na meni. Pogriješio sam što sam odmah počeo igrati umjesto da sam prošao poseban program. Međutim, vraćam se. Dobro se osjećam i nadam se da će tako biti do kraja sezone. Ne mogu reći ništa o produljenju ugovora s Realom jer nisam razgovarao s vodstvom kluba. Miran sam. Uvijek ponavljam istu stvar - želim ostati ovdje".

"Moram razgovarati s klubom kako bih doznao što misle. Želim zaslužiti novi ugovor, a ne da mi ga se pokloni. Niko mi nikad ništa nije poklonio. Želim ostati zbog svojih zasluga. Ništa ne može promijeniti moje mišljenje o klubu. Real je klub mog života i niko to ne može promijeniti", nastavio je Modrić, kojem ugovor s Realom istječe na kraju sezone.

Modrić je govorio i o nastupanju za hrvatsku reprezentaciju. "Kao što sam rekao nakon Svjetskog prvenstva, plan mi je igrati za Hrvatsku do kraja Lige nacija. Nisam donio odluku što će biti nakon toga. Vidjet ćemo, moram dobro razmisliti.

Oglasi

Real nikad nije tražio da prestanem igrati za reprezentaciju. Nije njihov stil davati ultimatume. I to nikad nije utjecalo na moje nastupe za Real. Puno se priča o mojim godinama, ali pokazao sam da mogu igrati za Real i Hrvatsku. Nakon Lige nacija ću donijeti odluku šta dalje", izjavio je Modrić.

Modrić se osvrnuo i na rasističke uvrede kojima je bio izložen njegov mlađi saigrač Vinicius Junior proteklog perioda na utakmicama La Lige.

"Svakodnevno ga podržavamo. Protiv sam bilo kakvih rasističkih uvreda, na terenu ili izvan njega. Vlasti moraju konkretnije reagovati. Vini se, pak, mora fokusirati na nogomet i nastaviti raditi ono što radi. Klub je uz njega, svi ga podržavamo", izjavio je Modrić.

Modrić je osvojio pet Liga prvaka s Realom, a klupski rekorder je Paolo Gento, koji ih ima šest.

"Bilo bi prekrasno osvojiti još jednu, no nismo o tome razgovarali u svlačionici. Idemo utakmicu po utakmicu, kao i uvijek. Nadamo se da možemo ponoviti prošlosezonski uspjeh. Spremni smo na sve što dolazi", rekao je Modrić.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liverpool i Real odigraće meč koji će privući veliku pažnju svjetske javnosti, a kvote za duel pronađite na sajtu Volcanobet kladionice, klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

HamzaVojvoda
Nisi zasluzio nit si ikad bio najbolji na svijetu 2018. Sto im ne dade pehar nazad tada kao nezasluzen?
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi