Lukaku se rasplakao u studiju: "Obećao sam mu..."

Emotivni Belgijac

Lukaku se rasplakao u studiju: "Obećao sam mu..."

E. Škorić

Belgijski napadač Intera Romelu Lukaku (30) rasplakao se u jednoj emisiji govoreći o karijeri i osobi koja mu puno znači, a više nije tu.

Lukaku je ove sezone s Interom osvojio Kup Italije i Superkup te zemlje, ali vrhunac bi svakako bilo osvajanje Lige prvaka.

Naime, Inter u subotu u Istanbulu igra za trofej evropskog prvaka protiv Manchester Cityja i svakako se nada da će biti uspješniji od ekipe Pepa Guardiole.

Neloliko dana prije finala Lukaku je gostovao u jednoj emisiji, ali se rasplakao prisjetivši se djeda koji je preminuo.

"Moj djed za mene, on je bio moj broj jedan. Bio je moj najveći fan. Svaki put kad igram - to je za njega", kazao je Lukaku rekavši da svaki gol koji postigne posveti njemu.

Oglasi

"Obećao sam mu da ću paziti na mamu kad sam imao 12 godina. Održao sam obećanje. Svaki put kad vidim svoju mamu na tribinama, pogledam ga (pokazuje u nebo) nakon svakog gola i kažem da sam uspio. Za mene je on značio cijeli svijet”, rekao je Lukaku.

Lukaku se nada da će biti starter u subotu navečer, iako je trener Nerazzurra Simone Inzaghi na slatkim mukama jer i on i Edin Džeko u posljednje vrijeme igraju dobro.

No, samo jedan može krenuti od početka uz Lautara Martineza, a Inzaghi nije htio potvrditi sastav i tvrdi da će odluku donijeti tek neposredno pred početak meča.

Džeko je ove sezone postigao 14 golova na 50 mečeva, od čega devet u Seriji A, četiri u Ligi prvaka i jedan u Superkupu Italije.

Što se Belgijca tiče, koji je sedam godina mlađi, ima također 14 golova ali na 35 utakmica. On je 10 dao u Seriji A, tri u Ligi prvak ai jedan u Kupu Italije i to u finalu protiv Fiorentine.

Obojica su u određenim fazama sezone bili povrijeđeni i čini se kako su obojica počeli da pružaju najbolje partije baš kada je to Interu bilo najpotrebnije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kladionica Volcanobet na svom sajtu nudi već sada oklade za najveće utakmice koje će se odigrati na kraju ove sezone, a kompletnu ponudu i kvote pogledajte OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Taceoni
Kloc ostaje kloc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi