Poznati sastavi za spektakl na Nou Campu; Dedić sa Salzburgom protiv Tahirovićeve Rome
Derbi šesnaestine finala Evropske lige definitivno je dvomeč Manchester Uniteda i Barcelone.

Evropska i Konferencijska liga

Poznati sastavi za spektakl na Nou Campu; Dedić sa Salzburgom protiv Tahirovićeve Rome

E. Ganibegović

U terminu od 18:45 sati očekuju nas po četiri utakmice šesnaestine finala Evropske i Konferencijske lige. Fokus je definitivno na meču Barcelone i Manchester Uniteda, a pratit ćemo i Amara Dedića protiv Rome. 

Poznati su sastavi za svih osam evropskih duela koji počinju od 18:45 sati, a krenut ćemo prvo s četiri utakmice Evropske lige.

Xavi Hernandez ne može računati na Dembelea i Busquetsa, dok je United stigao desetkovan u Kataloniju - neće igrati Antony, Eriksen, Martial, Martinez, McTomminay, Sabitzer, Van de Beek kao ni davno suspendovani Greenwood.

Barcelona: Ter Stegen, Araujo, Alonso, Alba, Kounde, De Jong, Pedri, Kessie, Raphinha, Gavi, Lewandowski. 

Manchester United: De Gea, Shaw, Varane, Malacia, Wan-Bissaka, Casemiro, Fred, Bruno Fernandes, Sancho, Rashford, Weghorst. 

U Austriji Red Bull Salzburg dočekuje Romu. Amar Dedić je očekivano zauzeo poziciju u prvih 11 austrijskog prvaka, dok kod Rome nažalost nema Benjamina Tahirovića koji je u Rimu ostao zbog viroze.

Oglasi

Salzburg: Kohn, Solet, Pavlović, Dedić, Ulmer, Gourna-Douath, Capaldo, Seiwald, Sučić, Fernando, Okafor. 

Roma: Patricio, Ibanez, Mancini, Smalling, El Shaarawy, Zalewski, Matić, Cristante, Pellegrini, Dybala, Abraham. 

Ajax bez Basa i Kaplana dočekuje pravo osvježenje njemačke Bundeslige ove sezone, Union Berlin. Njemački tim večeras je lišen usluga Haberera, Schafera i Trimmela.

Ajax: Rulli, Timber, Bassey, Wijndal, Rensch, Alvarez, Taylor, Berghuis, Kudus, Bergwijn, Tadić. 

Union Berlin: Ronnow, Knoche, Doekhi, Diego Leite, Khedira, Laidouni, Roussillon, Thorsby, Juranović, Becker, Behrens. 

Oglasi

Shakhtar koji je prije nekoliko dana u Antaliji s 4:0 razbio FK Sarajevo sastaje se s Rennesom. Kod Ukrajinaca fale Korniienko i Shved, dok kog franucskog tima neće nastupiti Assignon, Terrier, Traore i Xeka.

Vrijedi spomenuti i da će na ovoj utakmici glavni sudac biti Irfan Peljto sa svojim pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Davorom Beljom. Talijani Marco Guida i Fabio Maresca su u VAR sobi. 

Shakhtar: Trubin, Konoplia, Bondar, Matviyenko, Mykhaylichenko, Stepanenko, Zubkov, Bondarenko, Sudakov, Kryskiv, Traore. 

Rennes: Mandanda, Omari, Belocian, Spence, Truffert, Toko Ekambi, Ugochukwu, Bourigeaud, Doku, Gouiri, Kalimuendo. 

Kada je Konferencijska liga u pitanju, od 18:45 bi najzanimljiviji meč trebao biti onaj između Brage i Fiorentine, barem na papiru. Domaći tim nema problema s povredama, dok kod tima iz Firence fale Brekalo i Sottil.

Oglasi

Braga: Matheus, Niakate, Vitor Tormeno, Sequeira, Gomez, Račić, Al Musrati, Andre Horta, Ruiz, Medeiros, Ricardo Horta. 

Fiorentina: Terracciano, Igor, Milenković, Venuti, Biraghi, Amrabat, Mandragora, Bonaventura, Gonzalez, Saponara, Jović. 

U Turskoj će Trabzonspor, nažalost bez povrijeđenog Edina Višće, kao i Hamšika i Tokoza, dočekati Basel koji je u zemljotresom razorenu zemlju doputovao bez Augustina, Malesa, Millara i Ndoyea.

Trabzonspor: Ugurcan, Siopis, Omur, Bakasetas, Hugo, Elmali, Denswil, Trezeguet, Maxi Gomez, Bruno Peres, Haspolat. 

Basel: Hitz, Lang, Nuhu, Zeqiri, Frei, Pelmard, Burger, Kade, Calafiori, Xhaka, Novoa. 

Oglasi

U Azerbejdžanu Qarabag će dočekati Gent. Huseynov i Medina neće igrati kod domaćina, dok kod gostiju fale Lemajić, Odjidja-Ofoe, Piatkowski, Samoise i Tissoudali.

Qarabag: Gugeshashvili, Vešović, Mustafazade, Huseynov, Jafarguliyev, Romao, Janković, Andrade, Zoubir, Sheydaev, Gurbanli.

Gent: Roef, Ngadeu-Ngadjui, Torunarigha, Godeau, Okumu, Kums, De Sart, Hong, Castro-Montes, Cuypers, Orban.

Na sjeveru Evrope norveški Bodo/Glimt će bez Feta, Vetlesena i Vettija dočekati Lech iz Poznana koji je doputovao bez Satke i Douglasa.

Bodo/Glimt: Faye Lund, Moe, Lode, Sorensen, Wembangomo, Konradsen, Berg, Gronbek, Mugisha, Pellegrino, Pemi Moumbagna.

Lech: Bednarek, Milić, Kvekveskiri, Salamon, Pereira, Czerwinski, Skoras, Karlstrom, Murawski, Szymczak, Ishak. 

Od 21 sat nas čeka još po četiri utakmice u šesnaestini finala Evropske i Konferencijske lige. 

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Kladite se na utakmice Evropske i Konferencijske lige u Volcanobet kladionicama. Bogat izbor ponude možete pogledati na OVOM LINKU.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi