Huligani iz Manchestera zgrozili svijet: Staklene flaše i čaše pune urina bacali na navijače Barce

Užasno ponašanje gostiju iz Engleske

Huligani iz Manchestera zgrozili svijet: Staklene flaše i čaše pune urina bacali na navijače Barce

E. Čaušević

Barcelona je sinoć na svom stadionu igrala utakmicu protiv Manchester Uniteda koja je oduševila fudbalsku javnost, ali to se baš i ne može reći za navijače kluba s Old Trafforda koji su bacili mrlju na sjajnu fudbalsku noć.

Barcelona i Manchester United odigrali su prvi meč šesnaestine finala Evropske lige koji je na kraju završen rezultatom 2:2, te nas sigurno već narednog četvrtka na Old Traffordu očekuje novi spektakl kada će ovi timovi odigrati revanš.

Na Camp Nou vidjeli smo sinoć fantastičnu utakmicu nakon koje su mnogi poručili da ostaje žal samo zbog činjenice da će se jedan od ovih velikana oprostiti od Evropske lige već u prvoj rundi nokaut faze.

Barcelona je povela sa 1:0 golom Marcosa Alonsa početkom drugog dijela, ali je United ekspresno šokirao Camp Nou jer je za nekoliko minuta došao do potpunog preokreta.

Gol za 1:1 zabio je ove sezone nevjerovatni Marcus Rashford, dok je prednost Unitedu dobio Kounde autogolom. Ipak, u finišu meča Barcelona je uspjela da dođe do 2:2, a pogodak je zabio Raphinha.

Međutim, mrlju na ovu sjajnu fudbalsku noć u Barceloni bacili su navijači Manchester Uniteda koji su stigli iz Engleske da bodre svoj klub.

Oglasi

Sinoć je na stadionu Camp Nou bilo preko 4.000 navijača engleskog kluba koji su bili smješteni na gornji dio tribina koji je ograđen kako ne bi došlo do fizičkog sukoba s navijačima Barcelone.

Ipak, navijači Uniteda našli su način kako da provociraju Katalonce, ali takav bezobrazluk niko nije očekivao. Navijači Barce koji su bili ispod tog dijela tribine objavili su na Twitteru da su se fanovi Uniteda užasno ponašali.

Uspjeli su na tribinu unijet staklene boce piva koje su kasnije razbijali, te su staklom gađali navijače Barcelone. Međutim, to nije bilo sve jer su neki od njih plastične čaše nakon popijenog piva koristili za užasnu stvari.

Oni su urinirali u te prazne plastične čaše, a istim su nakon toga gađali navijače Barcelone koji su bili smješteni ispod njih. Ovakvi potezi su zgrozili fudbalsku javnost, ali još jednom se pokazalo da su engleski navijači što se tiče huliganizma daleko ispred svih.

Revanš Manchester Uniteda i Barcelone igra se već narednog četvrtka na Old Traffordu s početkom u 21 sat.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Već su poznate i kvote za ovaj okršaj koje možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nakopitam
Nisu ni svjesno sta ce I’m raditi barcini huligani from Nou Travnik i Upper Maocha
3 0
Mostarac94
Sektor za goste na nou campu je svakako za zivotinje kad su ga ogradili i zamazali stakla da se ni tekma ne moze gledat, a za stakla su domacini krivi jer nisu dovoljno pregledali
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi