Sva besmisao Superlige sažeta je u izjavi Marcela Bielse

Oglasio se i menadžer Leedsa

Sva besmisao Superlige sažeta je u izjavi Marcela Bielse

E. Škorić

Nogometni svijet ne miri se s činjenicom da će od naredne sezone na snagu stupiti evropska Superliga.

Od sinoć je glavna tema u svijetu sporta Superliga koja bi trebala da zaživi od sezone 2021/22, a koju zagovaraju čelnici najvećih evropskih klubova. U toj ligi nastupit će 20 timova, a za sada je poznato njih 12.

Real Madrid, Atletico i Barcelona su predstavnici Španije, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham, Liverpool i Chelsea dolaze iz Engleske, a iz Italije Inter, Milan i Juventus.                                                                                                  Naknadno bismo trebali saznati imena još tri kluba, dok će preostali biti tu na osnovu rezultata. Plan je da se podijele dvije grupe sa po 10 timova, da na kraju po četiri iz obje grupe igraju četvrtfinale.

Ova odluka je najteže pala UEFA-i jer Liga prvaka gubi smisao, a pitanje je kako će izgledati nacionalna prvenstva pojavom Superlige u kojoj će nastupati velikani iz najjače tri lige Starog kontinenta.

Mnogi su na razne načine osporavali Superligu, a njen besmisao najbolje govori izjava menadžera Leedsa Marcela Bielse, koji sprema tim za večerašnji okršaj s Liverpoolom.

"Jedan od razloga zašto je nogomet najpopularniji sport na svijetu jeste zato što slabi mogu da pobijede moćne", rekao je Bilesa i na neki način sve objasnio.

Oglasi

Superliga će donijeti atraktivne nogometne utakmice, ali sama draž ove igre nestaje. Novac je preuzeo kontrolu, vidjet ćemo gdje sve ovo vodi, ali jedno je sigurno - nogomet više nikada neće biti isti.

UEFA čini sve da zaustavi Superligu

UEFA je odmah nakon objave da kreće Superliga zakazana hitan sastanak Izvršnog odbora u švicarskom Montreauxu. Usvojen je novi format Lige prvak sa 36 ekipa od sezone 2023/24, za novog predsjednika IO imenovan je prvi čovjek Bayerna Karl-Heinz Rummenigge i zaprijećeno je da će igračima timova Superlige biti zabranjeno igranje na Evropskom i Svjetskom prvenstvu.

"Iznenađen sam i nisam mogao ni pretpostaviti da ljudi mogu ići do ove krajnosti", rekao je Čeferin, najavljujući uvođenje sankcija za pomenutih 12 klubova.

"Nogometni svijet je ujedinjen. I vlade su ujedinjene i svi smo protiv besmislenog projekta. Igrači koji budu igrali u tom takmičenju neće moći igrati na Svjetskom i Evropskom prvenstvu. Neće moći predstavljati svoje zemlje”, rekao je Čeferin.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

MaxBet nudi vrhunske kvote večeras na meč Leeds - Liverpool. Redsima je neophodna pobjeda, ali Bielsin Leeds je uvijek nezgodan rival, naročito na svom terenu. Pogledajte kompletnu ponudu i odabrite najbolju okladu za sebe!

Ne zaboravite da zapratite MaxBet na Instagramu i Facebooku kako biste bili u korak sa svim aktuelnostima.

Top Komentari

Maatija
Sve ok al kake veze ima maxbet s ovkm tekstom ?!
13 0
El_Matador
U manje od 24 sata objavili ste više od 10 tekstova. Skontali smo da se protivite Superligi, ok. Život ide dalje. Ko hoće da gleda Superligu neka gleda, ko neće ne mora. Vozi dalje
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi