Sedam utakmica i posljednja prilika za Marca Reusa - ili niko i ništa ili heroj

Nikada nije bio bliže...

Sedam utakmica i posljednja prilika za Marca Reusa - ili niko i ništa ili heroj

E. Škorić

Iskusni ofanzivni njemački veznjak Marco Reus ima sedam najvažnijih utakmica u Bundesligi u svom životu u završnici sezone.

Ovako je njemački list Bild počeo svoj tekst u kojem želi naglasiti da je ovo najbolja moguća prilika za Reusa da stekne status heroja i da na najveličanstveniji način obilježi svoj dugogodišnji boravak u Dortmundu.

"Da li još uvijek ispunjava svoj san iz djetinjstva i postaje šampion sa BVB-om ili će ući u povijesne knjige kao neuspješan? Šanse za osvajanje titule nikada neće biti tako velike kao sada - jer Bayern više neće toliko biti slab", naglašava Bild u analizi.

Činjenice: Bayern je osvojio samo 58 poena nakon 27 kola, manje nego u posljednjih deset godina kao prvak. No, krizu Bayerna Borussia nije uspjela da iskoristi i još uvijek je na dva boda od vodećih Bavaraca, a nedavno su na Allianz Areni poraženi s 4:2 u utakmici u kojoj je Thomas Tuchel debitovao kao novi trener Bayerna.

Nakon toga, "raspad sistema" u Bayernu, eliminacija od Freiburga u Kupu, zatim težak poraz na Etihadu od Manchester Cityja u Ligi prvaka i mnogi problemi unutar svlačionice.

Nijedan igrač trenutno u Borussiji nije podložan kritikama kao Reus, ali on ima idealnu šansu da sve okrene na svoju stranu i da u bundesligaškoj završnici klub odvede do titule, a onda postane ikona kluba i vječiti idol navijača na Signal Iduna Parku.

Oglasi

Stuttgart, Frankfurt, Bochum, Wolfsburg, Gladbach, Augsburg, Mainz. To su utakmice koje su ostale u Bundesligi, jako dobar raspored i prilika da se ipak skine Bayern sa trona i da se Reus na najveličanstveniji mogući način upiše u knjige povijesti velikana iz Dortmunda, ali i njemačkoj i evropskog nogometa.

Reus je već 11 godina član prvog tima Borussije, a 33-godišnjaku na kraju sezone ističe ugovor i nije pozanto hoće li ga produžiti. Vjeruje se da će i to biti odlučeno na osnovu kraja sezone.

Njemački mediji pišu da u Dortmundu više ne vjeruju da Reus može biti lider ekipe i da se čak razmatra opcija oduzimanja kapitenske trake. Također, ne sviđa im se ni njegova fizička forma u posljednje vrijeme, te je i to tema razgovora prije potpisa novog ugovora.

Ugovor će biti ponuđen na godinu dana, ali sa znatno manjom platom nego što trenutno ima. Od Reusa traže da shvati da će vjerovatno biti rezerva u većini mečeva i da neće imati minutažu kao nekada.

Sve to je naravno ponižavajuće za Reusa, ali ako osvoji titulu, imaće i kapitensku traku i sve ovlasti do kraja života.

Reus je u dresu Dortmunda odigrao 380 mečeva i zabio je 161 gol i dodao 120 asistencija. Jasno je da bi ta statistika bila i veća da u nekoliko navrata nije imao teške povrede koljena zbog kojih je imao duge pauze.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prvu od spomenutih sedam utakmica "istine" Borussia igra sutra u Stuttgartu, a kvote za ovaj meč možete da pogledate na sajtu Volcanobet kladionice. Ako niste, obavezno se REGISTRUJTE na sajt Volcanobeta i uživajte u brojnim pogodnostima, ostvarujte dobitke i razne nagrade i bonuse.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rauber_bh
Živa legenda kluba i primjer.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi