Tokom noći postignut konačan dogovor o transferu Memphisa Depayja i to za "smiješnu cifru"

Seli u Italiju

Tokom noći postignut konačan dogovor o transferu Memphisa Depayja i to za "smiješnu cifru"

E. Škorić

Barcelona je prisiljena da se riješi nekolicine igrača do kraja prijelaznog roka, a klub definitivno ostaje bez Memphisa Depayja.

Depayju su 'ukrali' devetku i dali je Robertu Lewandowskom kada je ovaj stigao iz Bayerna, što je jasno sugerisalo da je vrijeme da Nizozemac spakuje kofere i ode jer ga u Blaugrani više ne trebaju.

"Lewandowski i broj 9? Bila je to odluka kluba. To je sve u interesu kluba i publike. Zbog toga smo donijeli ovu odluku. Poštujemo Memphisa, a on je našu odluku u potpunosti razumio", rekao je predsjednik Joan Laporta.

Bilo je dosta nagađanja oko Depayja, kao i oko većine igrača Barcelone, a na kraju je došlo do dogovora sa Juventusom, pa će krilni nogometaš karijeru nastaviti u Italiji, gdje će pokušati da sa Starom damom osvoji Scudetto.

U Barceloni je Depay imao platu od pet miliona eura, a dobro informisani novinar Matteo Moretto tvrdi da će mu Juve dati sedam miliona. Radi se o transferu koji neće donijeti Barci ništa, ali će rasteretiti budžet za plate.

Oglasi

Igrać će potpisati ugovor na dvije godine, dok će Juve na ime obeštećenja "uplatiti simboličnu cifru".

Depay je prije Barcelone igrao u Lyonu, Manchester Unitedu i PSV-u. Ima čak 80 nastupa u nacionalnom dresu, te je postigao 42 gola.

S obzirom na brojne dolaske u Barcelonu ovog ljeta, svjestan je i sam da ne bi dobio pravu priliku i vjerovatno je prelazak u Juventus u ovom momentu najbolji potez koji je mogao da povuče.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Napokon smo dočekali da krene i prvenstvo Španije, a kladionica Volcanobet nudi sjajne kvote za sve utakmice. Pogledajte ih OVDJE!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
"Prisiljena" ?? Ovo ni jedan kluba na svijetu ne radi, sto rade ovi smecari..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi