Poznato lice ima ulogu pomoćnika Vinku Marinoviću u Mostaru

Umjesto Danimira Milkanovića

Poznato lice ima ulogu pomoćnika Vinku Marinoviću u Mostaru

M. Šljivak

Sarajevo večeras u Mostaru igra meč 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Trener Bordo tima Vinko Marinović pokušava ekipu izvući iz rezultatske krize koja je donijela dva uzastopna poraza u prvenstvu i vidjet ćemo hoće li se aktuelni prvak oporaviti od brojnih šokova u posljednje vrijeme.

Pored Vinka Marinovića u Mostaru nema pomoćnog trenera Danimira Milkanovića koji odrađuje suspenziju zbog kartona, ali je na klupi Sarajeva pored glavnog trenera interesantno ime.

U rubrici pomoćni trener upisan je napadač tima sa Koševa, iskusni Mersudin Ahmetović i on će danas imati ulogu pomoćnka Marinoviću.

Ahmetović je veoma cijenjen od strane saigrača u FK Sarajevo. Ima ogroman respekt i utjecaj na ostatak ekipe i sigurno da će to biti od pomoći Marinoviću.

Sjajni napadač se sasvim sigurno priprema i za vlastitu trenersku karijeru nakon što okači kopačke o klin. Već je započeo proces školovanja i posjeduje B licencu.

Oglasi

Ahmetović je član aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine od 2016. godine. Nastupio je u 142 utakmice i zabio je 58 pogodaka.

Ove sezone Ahmetović je nastupio u ukupno 15 utakmica u svim takmičenjima Zabio je tri gola, ali je većinu sezone propustio zbog teške povrede koljena.

Oporavak teče uspješno. On bi jako brzo mogao na teren, a sigurno je da će biti spreman za narednu sezonu.

Ahmetović je u karijeri pored Sarajeva igrao još za tuzlanski Slobodu, te Zhetysu, Salyut, Volgu i Rostov.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kladite se na utakmice Premijer lige BiH u kladionici MaxBet. Kvote su zaista fenomenalne i možete napraviti brojne oklade.

MaxBet pratite na Instagramu i Facebooku.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Povedi nas Mersooooooo
7 0
starigrad
Merso Lave. Da nam budeš Nafakali ako BOG da
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi