Sreća, pa tuga: Golman zabio golčinu u 94. minuti, ponovo otišao u napad, šutirao i šokirao se

Mogao je biti apsolutni heroj

Sreća, pa tuga: Golman zabio golčinu u 94. minuti, ponovo otišao u napad, šutirao i šokirao se

A. Čaušević

Uobičajna je praksa da u vrlo važnim utakmicama golmani u posljednjim minutama odu u protivnički kazneni prostor kako bi eventualno postigli gol.

Pomalo nevjerovatna priča nam stiže iz Paragvaja, tačnije iz drugog ranga paragvajskog fudbala gdje su meč igrale ekipe "Pilcomaya" i "3 de Noviembre".

Golmana ekipe Pilcomaya, Miguel Urquiza mogao je postati apsolutni heroj sa dva gola u sudijskoj nadoknadi.

Igrača se 94. minuta kada je pri rezultatu 1:1 Urquiza otišao na protivničku polovinu te postigao zaista sjajan gol sa 20-ak metara za izjednačnje.

Nije se previše radovao jer je ponovo morao u napad pošto su njegovi saigrači izborili korner i priliku da zabiju te izbjegnu ispadanje u treću ligu.

Jedna lopta je došla do Urquize koji ponovo šutira vrlo dobro, a lopta odlazi preko preče nakon čega je odmah sudija svirao kraj.

Šokiran i razočaran golman se bacio na teren, uhvatio za lice i počeo da plače od tuge jer je u svega nekoliko sekundi mogao ući u historiju fubalske igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi