Život je nekad paradoksalan:Nije ga bilo ni na mapi, a Eriksenova nesreća ga je učinila najsretnijim

Skrenuo na sebe ogromnu pažnju

Život je nekad paradoksalan:Nije ga bilo ni na mapi, a Eriksenova nesreća ga je učinila najsretnijim

A. Čaušević

Detalj iz finiša prvog poluvremena utakmice Danska - Finska i pad na teren Christiana Eriksena je nešto o čemu će se pričati i nakon što se okonča Evropsko prvenstvo. 

Eriksen je pao na teren zbog problema sa srcem, desetak minuta trajala je borba za njegov život. Neki igrači nisu imali ni snage da gledaju šta se dešava, okrenuli su leđa i jecali u suzama.

Više od 20 hiljada gledatelja na tribinama je također bilo u očaju, svi su željeli istu stvar, a to je da se Eriksen probudi i da znakove života. Na opšte zadovoljstvo tako je i bilo.

U međuvremenu sjajnom veznjaku je ugrađen defibriltaor i zaista je upitno da li će više zaigrati fudbal, ali kako život ide dalje tako ide i Evropsko prvenstvo.

Da život ponekad zna biti paradoksalan pokazuje i priča Mikkela Damsgaarda koji da se Eriksen nije povrijedio vjerovatno ne bi dobio ni minute za igru, a sada je najsretniji na svijetu.

Selektor Danaca Kasper Hjulmand je morao nešto "izmisliti" i odlučio je da u vatru baci Damsaggarda koji je zabio sjajan gol u odlučujućoj pobjedi za prolazak dalje protiv Rusije.

Oglasi

Sa 20 godina i 11 mjeseci Damsinho kako ga zovu u Danskoj je postao najmlađi strijelac na Evropskim prvenstvima u historiji svoje zemlje te prvi fudbaler rođen u 21. stoljeću da je postigao gol na Euru.

"Ludo je sve što se desilo. Nikad nisam ni sanjao da ću biti dio nećeg ovako velikog. Ovo je stvarno nešto prekrasno", rekao je mladi veznjak koji je potpuno nenadatno postao zamjena za Eriksena.

Fudbaler Sampdorije je za selekciju "Crvenog dinamita", debitovao krajem prošle godine. Do Eura je imao svega tri nastupa, ali poslije utakmice protiv Rusije postao je glavni igrač tima.

Inače, nakon što je "eksplodirao" u grupnoj fazi bivšeg člana Nordsjaellanda su odmah počeli pratiti Barcelona, Tottenham i West Ham pa transfer igrača kojeg porede s Andresom Iniestom neće biti iznenađenje.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Inače, Danska će u osmini finala Evropskog prvenstva igrati protiv Velsa Sjajnu ponudu za meč koji se igra 26. juna nudi kladionica MaxBet. Svoju opkladu možete ostaviti ovdje.

MaxBet možete da pratite putem zvaničnog Facebook profila, ali i na Instagramu.

Top Komentari

ChuckNorris
Koliko moraš biti glup pa napisati ovakav naslov i objaviti ovakav članak? Pa ti stvarno nisi normalan, bolje ti je briši ovaj tekst ili mijenjaj kontekst dok nije više ljudi vidjelo.
11 1
xeRed
Inace, do Sampdorije je dosao tako sto je Eriksen malo kasljucao... Ne balecite se
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi