Miralem Pjanić je sa osmijehom dočekao odluku Koemana, ali Nizozemac ima zadnju riječ
Foto - Instagram

Bh. veznjak u sastavu protiv Getafea

Miralem Pjanić je sa osmijehom dočekao odluku Koemana, ali Nizozemac ima zadnju riječ

M. Šljivak

Trener Barcelone Ronald Koeman odabrao je igrače na koje će računati u večerašnjem meču La Lige protiv Getafea.

Za razliku od utakmice Kupa Kralja protiv Athletich Bilbaa (4:0) u kojoj je bh. veznjak Miralem Pjanić izostavljen iz ekipe, on će večeras svoju šansu čekati u meču protiv Getafea.

Pjanić je među prijavljenim fudbalerima za ovaj meč, a iz ekipe su zbog povreda ispali Martin Braithwaite i Ousmane Dembele.

Sastav Barcelone za večerašnji meč protiv Getafea izgleda ovako:

Nevjerovatno zvuči, ali Miralem Pjanić, Riqui Puig i Junior Firpo u Kupu Kralja protiv Athletic Bilbaa nisu konkurisali za sastav jer se Koeman plašio da će ostati bez golmana tokom utakmice i trojicu ih je odlučio registrovati za utakmicu.

Oglasi

"Zašto su Pjanić, Puig i Junior bili van ekipe da bih imao dva golmana na klupi? Ako mi se na zagrijavanju povrijedi Ter Stegen, moram drugog golmana staviti u ekipu. Ako on dobije crveni karton, onda nemam više izbora na klupi. Za mene je to preveliki rizik. Nikad ne želim preuzimati takav rizik i nadam se me razumijete zašto želim imati trojicu golmana u ekipi", rekao je Koeman.

Miralem Pjanić je u dresu Barcelone ove sezone nastupio u 28 utakmica. Međutim, nije se proslavio, pa je ostao bez učinka na terenu.

Sve se više govori o njegovom odlasku sa Camp Noua. Iako Mire ima želju da se dokaže, ostaknak Koemana na klupi za njega nije dobra stvar i neće biti nikakvo čudo ako klub odluči da ga proda.

Navodno interes za usluge iskusnog bh. veznjaka pokazuje ekipa Intera i vidjet ćemo šta će se na kraju sezone desiti sa Pjanićem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

MaxBet vam nudi brojne opcije klađenja na meč Barcelona - Cadiz. Ponuda je zaista sjajna.

MaxBet pratite na Facebooku i Instagramu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi