Sinoć pokazao da je pravi vođa Crne Gore, a onda selektor Bugarske otkrio o njemu nevjerovatnu tajnu

Krstajić i Savić su u odličnim odnosima i danas

Sinoć pokazao da je pravi vođa Crne Gore, a onda selektor Bugarske otkrio o njemu nevjerovatnu tajnu

E. Čaušević

Reprezentacija Crne Gore otvorila je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo na najbolji način jer je sinoć u gostima sa 1:0 pobijedila Bugarsku. U centru pažnje posebno se našao jedan igrač Crne Gore o kojem je pričao i selektor domaće selekcije Mladen Krstajić i o njemu otkrio zanimljivu priču.

Crnogorci su do pobjede protiv Bugarske u Razgradu stigli golom u 70. minuti kojeg je postigao Krstović, te je donio velika tri boda svojoj reprezentaciji na startu novih kvalifikacija.

Cijela reprezentacija Crne Gore odigrala je sinoć protiv Bugara fantastičan meč, ali se tu posebno istakao jedan fudbaler koji je pokazao da je pravi lider ove selekcije, te je odigrao zaista utakmicu za pamćenje.

Riječ je o iskusnom defanzivcu Stefanu Saviću koji je briljirao u sinoćnjem meču. Savić je dirigovao odbranom Crne Gore koja je bila neprobojni bedem za Bugare, a na kraju čini se da je to bio i presudni detalj ove utakmice.

Savić je u Ligi nacija propustio većinu mečeva zbog povrede uključujući i susrete protiv Bosne i Hercegovine, a sinoć se najbolje vidjelo kakav značaj defanzivac Atletico Madrida ima za igru svoje reprezentacije.

On je bio i glavna tema nakon utakmice na kojoj je selektor domaće reprezentacije Mladen Krstajić odlučio da pohvali Savića za sinoćnji nastup.

Oglasi

Krstajić je imao priliku da sarađuje s njim i kada je Savić počinjao karijeru, a odlučio je otkriti i zanimljivu priču da je on bio na korak od transfera u minhenski Bayern prije nego što je prešao na kraju u Manchester City.

"Vidjelo se večeras koliko je Crna Gora napredovala. Sada je bolja, iskusnija i kompaktnija. Ima kvalitet sa Savićem, Jovetićem i Marušićem. Meč protiv Srbije? Možda to da bude jako zanimljiv duel u ponedjeljak", izjavio je Krstajić.

Savić je pred ovaj susret izjavio da mu je Krstajić bio u Partizanu poput oca, a selektor Bugarske mu je odgovorio nakon sinoćnjeg susreta.

"Možda ne kao otac, ali sam bio poput starijeg brata i drago mi je da se Stefan sjeća toga. Moja obaveza je da pomognem mladim igračima što radim i sada. Znao sam uvijek da će on napraviti veliku karijeru", rekao je Krstajić, a potom dodao.

"Žao mi je samo što nije otišao u Bayern. Tada je bilo sve praktično dogovoreno, čak sam i ja učestvovao u razgovorima s Juppm Heynckesom. Iz Bayerna su nam rekli tada da sačekamo još pet dana, ali Stefan je odlučio da ide u Manchester City".

Savić je napustio Partizan na ljeto 2011. godine za 12 miliona eura i otišao je u Manchester City. No, na Etihadu je igrao samo jednu sezonu i prešao je u Fiorentinu iz koje je na ljeto 2015. godine pojačao Atletico Madrid za koji i danas nastupa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Crnu Goru već u ponedjeljak očekuje u Podgorici veliki derbi protiv Srbije. Ovaj meč igra se od 20:45 sati,a već su poznate i kvote za ovaj okršaj koje možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi