Mogensen napustio Flensburg nakon deset godina

Kraj jedne ere

Mogensen napustio Flensburg nakon deset godina

Iskusni srednji bek Tomas Mogensen, nakon deset godina napustit će Flensburg, klub u kojem je stekao svjetsku slavu.

Danac će od naredne sezone braniti boje ekipe Skjerna, jednog od tri najbolja tima u zemlji olimpijskih šampiona, gdje će mu između ostalih saigrači biti Egert, Sondergard i Mirhol

Mogensen će u januaru napuniti 35 godina. U Flensburg je stigao 2007. godine, a ranije je nastupao za GOG Svendborg i Viborg. Čak pet puta je bio vicešampion Njemačke (2008, 2012, 2013, 2016. i 2017.), ali nikada nije podigao bundesligaški pehar. Ostat će upamćeno i da je nevjerovatnih sedam godina zaredom igrao finale nacionalnog kupa sa Flensburgom, od 2011. do 2017, osvojivši ga samo jednom, 2015.

Rezultat najvredniji pomena tokom Mogensenove ere u slavnom klubu svakako je osvajanje Lige šampiona 2014. godine.

Prije Mogensena, ekipu Flensburga napustio je Andres Egert, kao i trener Ljubomir Vranješ koji je preuzeo mađarski Veszprem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi