Salah se najzad otvorio: "Ne mogu lagati, ovo mi je bilo na umu otkako sam došao ovamo"

Najzad došao do velikog rekorda

Salah se najzad otvorio: "Ne mogu lagati, ovo mi je bilo na umu otkako sam došao ovamo"

E. Škorić

Egipatski reprezentativac Mohamed Salah briljirao je danas u visokoj pobjedi Liverpoola nad Manchester Unitedom (7:0), pošto je postigao dva gola i upisao jednu asistenciju.

Salah je dosegao do cifre od 130 pogodaka za Redse, te je postao najbolji strijelac Liverpoola u Premier ligi.

Salah se smjestio ispred Robbieja Fowlera, koji je zabio 128 golova u Premier ligi u svoja dva mandata na Anfieldu, a treći je sa 120 premierligaških pogodaka Steven Gerrard. Michael Owen je i dalje na četvrtom mjestu na listi sa 118 golova u ligi, dok Sadio Mane ima 90 golova na petom mjestu.

Salah je danas protiv Manchester Uniteda odigrao 205. premierligaški meč i stigao do 129. i 130. gola. Prvijenac je dao protiv Watforda u avgustu 2017. godine, nakon što je tog ljeta došao iz Rome.

Egipćanin je na neki način ispunio svoje snove i to u nevjerovatnoj utakmici protiv najvećeg rivala u Engleskoj na Anfieldu.

"Ovo je jako poseban trenutak. Ne mogu lagati. Ovaj rekord mi je bio na umu otkako sam došao ovamo. Nakon moje prve sezone uvijek sam ga ganjao. Stoga je nevjerovatno postići ga danas protiv Uniteda, s ovim rezultatom", rekao je Salah nakon utakmice u razgovoru za Sky.

Oglasi

Osim Salaha, danas su po dva gola dali Darwin Nunez i Cody Gakpo i to je tek četvrti put u povijesti da trojica napadača jednog tima u Engleskoj daju po dva gola na jednom meču.

Redsi su ponizili svoje suparnike na Anfieldu kako bi se učvrstili u utrci za plasman među prva četiri.

Inače, za ljubitelje statistike, Salahov prvi pogodak bio je njegov deveti u Premier ligi protiv Uniteda za Liverpool, što je najviše što je neko od igrača Redsa zabio klubu iz Manchestera od osnivanja Premier lige1992. Dosadašnji rekorder bio je Steven Gerrard s osam golova.

Pobjeda Liverpoola također će puno značiti njihovim navijačima. United im je jedan od najvećih rivala - ako ne i najveći - i njihovo sramotenje na takav način bit će naravno dobro proslavljeno. To je Liverpoolova najveća pobjeda protiv Uniteda u bilo kojem takmičenju ikada.

Za Salaha i Liverpoola najteže tek slijedi. U srijedu igraju u Madridu protiv Reala revanš osmine finala Lige prvaka nakon što su prvi meč na Anfieldu potpuno neočekivano izgubili sa 5:2. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oklade za taj meč možete ostaviti na sajtu Volcanobet kladionice.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi