Monchi: Doktor mi je rekao da zna gdje ću umrijeti

Sportski direktor Seville

Monchi: Doktor mi je rekao da zna gdje ću umrijeti

E. Škorić

Sportski direktor Seville, Monchi, ima nemirnu sezonu sa svojom ekipom, mada su Andalužani sinoć uspjeli da prežive pakao Istanbula i da prođu Fenerbahče u osmini finala Evropske lige.

I dok u Evropi ekipa koju trenira Jorge Sampaoli donekle i uspijeva napraviti dobre rezultate, u La Ligi je u teškoj poziciji i bori se za opstanak.

Sportski direktor Monchi dao je šokantne izjave zbog Sevillinog lošeg prvenstva, što je zabrinulo sve u Španiji.

"Doktor mi je rekao gdje ću umrijeti jednog dana - da će to biti na terenu. Nadajmo se da se to neće dogoditi i da ću moći malo manje patiti, ali patit ćemo jer to nije konačan rezultat i ako ne zabijemo golove imat ćemo komplicirane trenutke", rekao je Monchi, dodavši:

"Želim misliti da se nećemo patiti do kraja, ali nije dobro. Sada imamo niz protiv protivnika koji se bore kao mi za opstanak i vidjet ćemo, ali ne stižem toliko daleko da pogađam budućnost".

Sevilla je nedavnom pobjedom na Almerijom došla do 13. mjesta, pa stanje na tabeli i ne izgelda tako katastrofalno, ali to je ipak samo dva boda više u odnosu na Getafe koji je smješten u opasnu zonu.

Sevilla će gostovati upravo Getafeu u nedjelju i jasno je da će se tu voditi žestoka bitka za svaku loptu i da bi poraz jednog ili drugog tima mogao da bude koban za kompletnu sezonu.

Predviđa se mnogo ružnih startova, napetih situacija, ali po kvalitetu svakako je Sevilla ta koja je bliže pobjedi, ali Getafe kod kuće ima posebne metode za zaustavljanje takvih timova i neće se olako odreći bodova spasa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, uz dužno poštovanje svima, fokus će biti na meču Barcelone i Real Madrida. Novi El Clasico igra se u nedjelju od 21 sat na Camp Nouu i biće to prilika da se vjerovatno riješi pitanje prvaka. Barcelona ima plus devet nakon 25 kola i ako Real ne pobijedi, možemo Katalonce proglasiv novim prvakom Španije.

Volcanobet kladionica u ponudi ima najveći derbi na svijetu, a kvote pronađite OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi