Pobjede Leverkusena i Anderlechta imaju najviše šanse na svijetu u Mozartu

Mozzart promo kvote

Pobjede Leverkusena i Anderlechta imaju najviše šanse na svijetu u Mozartu

Sponzorski tekst

Petak je zagrijavanje za buran vikend i mnoge fudbalske utakmice širom planete. Kao i obično, Mozzart kladionice su pripremile dvije kvote koje će u svakom trenutku biti najveće na svijetu.

U pitanju su dvojka na Bayer Leverkuzen koji gostuje Augsburgu u Bundesligi, kao i dvojka na slavlje Anderlechta protiv Ostendea u gostima, u sklopu belgijskog prvenstva.

AUGSBURG - LEVERKUZEN (PETAK, 20.30), DVOJKA 1.92

Augsburg ima lošu sezonu u cjelini i nakon praznika uglavnom bodovima snabdijeva rivale. Tim iz Bavarske je dva puta poražen u tri kola drugog dijela Bundeslige, pošto je bio slabiji od Borusie Dortmund (3:4) i Freiburg (1:3). Minimalna pobjeda nad Borusiom Men. (1:0) izbacila je tim iz zone ispadanja, ali se razdaljina do nje smanjuje i već je na dva boda.

U taboru Fugersa ima dosta povreda, a to se definitivno negativno odražava na kvalitet igre i nivo takmičenja. Bayer je u prošlom kolu prekinuo pobjednički niz koji je trajao pet mečeva u prvenstvu. Farmaceuti su dočekali Dortmund i izgledali veoma dostojno u svakom pogledu. Ipak, lopta tvrdoglavo nije išla u protivnički gol, rival je kaznio Leverkuzen za sve greške (0:2). To bi trebalo da poveća motivaciju Bayera, jer su od zone evropskih pozicija udaljeni samo osam bodova.

OSTENDE - ANDERLECHT (PETAK, 20.45), DVOJKA 2.05

Ostendeu ove sezone nikako ne ide najbolje u belgijskom prvenstvu. Čini se toliko očajnim da ne bi bilo iznenađenje da se nađe među putnicima u drugi rang. Tim sa obale Sjevernog mora zauzima tek pretposljednje mjesto na tabeli sa 18 bodova. Glavni problemi tima su u odbrani, jer ove sezone u Pro ligi niko nije primio više od 51 gola kao Ostende.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U prošlom meču Ostende je remizirao sa Kortrijkom na strani (2:2), a tim je bez pobjede u proteklih osam susreta na svim frontovima. Anderlecht je tek na 11. poziciji u belgijskom šampionatu, iako je donedavno bio redovan kandidat za titulu. Ljubičasto-bijeli su nedavno uzeli bod protiv jakog Antwerpena (0:0), a briselskom velikanu je to treći pozitivan rezultat u četiri prethodna okršaja.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u Mozzartu biti najveće na svijetu u svakom trenutku.